PUBLICITAT

Martí tanca la incorporació de Rodríguez com a titular de Salut

  • Saboya és gairebé segur i Altimir no pot acceptar l'oferta per motius professionals
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rodríguez en una roda de premsa com a ministra de Salut, el novembre del 2009. Foto: ONA MORANTE

Poc a poc, però amb més lentitud del que voldria, Toni Martí està acabant de donar forma al seu futur Gabinet. El dia 28 és la investidura, data en la qual el líder de DA ja voldria disposar de tots els noms dels ministres, però encara tindrà marge fins al desembarcament de l'equip demòcrata a l'edifici administratiu.

Martí s'ha afanyat en fer arribar les propostes als futuribles ministres, però algunes de les respostes triguen en arribar, no tant per la negativa a encapçalar un ministeri, sinó perquè en alguns casos s'hi barregen compromisos professionals que frenen la contesta afirmativa.

Aquest, però, no és el cas de Cristina Rodríguez, per a qui Martí té reservada la cartera de Salut. L'exministra del PS i també col·laboradora d'anteriors governs liberals és pràcticament segura a les reunions del Consell de Ministres. Coneix l'estructura sanitària i va treballar en l'elaboració del Pla Nacional de Salut. Rodríguez va ser substituïda per Sílvia Bonet en la remodelació de Govern que Jaume Bartumeu va fer el setembre passat.

També es donen per segures les incorporacions de Jordi Alcobé i de Gilbert Saboya. Per al primer sembla destinada la cartera d'Ordenament Territorial, Patrimoni Natural, Medi Ambient i Agricultura, mentre el futur cap de Govern confia en Saboya per treballar en accions contra la crisi econòmica. La incorporació de Pere Altimir ja està pràcticament descartada, ja que l'economista lauredià veu impossible deslligar-se de les seves empreses per dedicar-se a temps complert a gestionar un ministeri.

Tampoc ho té fàcil Martí amb Imma Tor, que té una trajectòria que és molt valorada per l'excònsol escaldenc. Tor, però, viu ara a París i tindria serioses dificultats per rescindir el seu contracte laboral o demanar una excedència. Diferent és la situació de Roser Suñé, per a qui Martí té reservada la cartera d'Educació i Cultura. Tant Rodríguez com Suñé tenen un perfil tècnic que el futur cap de Govern valora per sobre de les seves preferències polítiques. Suñé coneix el món del'ensenyament, va ser directora d'FP, i també va ocupar càrrecs rellevants a Exteriors, directora amb Marc Forné, ambaixadora als EUA, i cap de Protocol amb Albert Pintat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT