PUBLICITAT

Un llibre de fotografies recull 20 peces del Castell de Sonplosa

  • Molines Patrimonis n'ha editat 500 exemplars que es podran adquirir per Sant Jordi
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Comellas, Cardelús i Morató fullegen, ahir, el llibre. Foto: TONY LARA

Molines Patrimonis ha editat un llibre de fotografies d'Eduard Comellas d'una vintena de peces del Castell de Sonplosa trobades al jaciment de la Margineda. El llibre, amb un format especial, compta també amb textos dels arqueòlegs del jaciment –de l'empresa Estrats–, així com amb un pròleg de l'escriptor Albert Villaró. Tots junts van fer la presentació de l'obra ahir. Del llibre se n'ha fet una edició de 500 exemplars, que tindran un preu de 75 euros i es podran adquirir als estands que hi haurà ubicats a les fires d'Escaldes-Engordany aquest dimecres i d'Andorra la Vella el dissabte, en motiu de la diada de Sant Jordi.

Una vintena de peces del jaciment de la Margineda fotografiades per Eduard Comellas, explicades pels arqueòlegs Ivan Salvadó i Marcel Oliver de l'empresa Estrats, amb un disseny de gran format i innovador de l'Estudi Morató, amb Ignasi Morató al capdavant, i un pròleg elaborat per l'ocasió per l'escriptor Albert Villaró, són els ingredients del llibre que Molines Patrimonis ha editat i que surt a la venda aquest Sant Jordi.

El dissenyador, Ignasi Morató, va explicar durant la presentació del llibre el procés de creació del disseny per fer-lo «original, senzill i estètic». Segons va recollir l'ANA, Morató va comentar que es tractava de «transmetre sensacions, emocions, informacions, coneixements, etcètera, i aquest treball en forma de carpetes d'art, anar posant imatges sense lligar, ho pretén». El resultat final ha estat, segons va resumir el dissenyador, un format gran, una compaginació delicada, textos genèrics, curts i concrets, explicacions exactes i per cada una de les peces una explicació a mode de fitxa amb les seves característiques, títols i paraules amb un toc d'originalitat i fotografies grans que fan que el producte final sigui «atractiu, pràctic i didàctic».

Per la seva part, la consellera delegada de Molines Patrimonis, Montserrat Cardelús, va explicar que es tracta del primer llibre editat per l'empresa. Se n'ha fet una tirada de 500 exemplars i Cardelús va apuntar que es podran adquirir als estands que s'ubicaran dimecres dia 20 d'abril a Escaldes-Engordany i dissabte, diada de Sant Jordi, a Andorra la Vella, al preu de 75 euros. La consellera delegada de Molines Patrimonis va afegir que els guanys que s'obtinguin de la venda del llibre serviran per reinvertir en les excavacions del jaciment. La publicació també es podrà adquirir conjuntament amb el documental Els secrets de Sonplosa a un preu únic de 85 euros.

Visites al jaciment / Cardelús ja va avançar que en aquests moments en el jaciment es treballa per consolidar els murs i que molt probablement al llarg del mes de juny es puguin iniciar les visites guiades a l'excavació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT