PUBLICITAT

L'aeroport de la Seu d'Urgell acollirà vols comercials el 2013

  • La transformació de les instal·lacions costaran un milió d'euros
  • La conversió permetrà encabir-hi aerotaxis i petits vols comercials d'uns 40 passatgers
18042011_aeroport
El director de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha visitat les instal·lacions del aeroport. Foto: ACN
El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha afirmat aquest dilluns que l'aeroport de la Seu d'Urgell acollirà vols comercials a partir del 2013. Font ha explicat que el procés de transformació de l'aeroport serà d'iniciativa pública, però no ha descartat altres vies: "Si una iniciativa privada vol anar més enllà d'això ho pot plantejar a la taula estratègica i el govern farà els esforços corresponents". La conversió de l'aeroport permetrà encabir-hi aerotaxis i petits vols comercials d'uns 40 passatgers. Font ha descartat una remodelació superior a l'adaptació de l'edifici per acollir una mini-terminal per a mercaderies i passatgers.

La Generalitat ha constituït aquest dilluns la Taula Estratègica de l'aeroport de la Seu d'Urgell per impulsar un pla de negoci beneficiós per al territori. Font ha manifestat que "l'objectiu de la taula és que totes aquelles inversions que es facin des del Govern tinguin viabilitat econòmica i una resposta des de la inversió privada".

Font ha informat que a final d'any començarà la construcció de deu hangars que ja estan adjudicats i que a principi d'any se'n licitaran quatre més.

Entre les reformes que es faran a l'aeroport de la Seu per a acollir vols comercials hi haurà la remodelació de la terminal, l'obertura d'una cafeteria restaurant, que ja està adjudicada, la reorganització de la plataforma i la instal·lació de nous sistemes de videovigilància i control d'accès.

El director de Transports ha manifestat que "Alguaire i la Seu són aeroports diferents, tenen mercats diferents i funcionalitat diferent. No són ni complementaris, són diferents". En aquest sentit, Font ha manifestat que la voluntat del Govern és que "Catalunya tingui una xarxa aeroportuària en la qual cada aeroport tingui una funcionalitat concreta i un objectiu concret a complir".

La Taula estarà conformada pel delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, pel de Monteferrer i Castellbó, Ramon Fierro i pel de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila; pel director de l'Incasòl, Josep Anton Grau; i pels presidents del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell, Jordi Grau i de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT