PUBLICITAT

82 sancions per no portar el cinturó

  • Durant les últimes campanyes, la Policia ha interposat 17 sancions més per conduir parlant pel mòbil
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un control de vehicles per part de la Policia, per tal de millorar la seguretat viària. Foto: TONY LARA

El Cos de Policia ha fet balanç de la campanya de prevenció feta entre els mesos de febrer i abril, durant la qual s'han fet controls en l'àmbit de les conductes de risc en la conducció. Durant la campanya, s'han interposat 82 sancions per no portar el cinturó de seguretat i 17 per conduir parlant pel mòbil, unes xifres lleugerament inferiors a l'anterior campanya. A més, també s'han detectat 9 infraccions per no cedir el pas a vianants i 9 infraccions per no respectar la senyalització. En el cas dels controls a vehicles de transport de passatgers i mercaderies, s'han sancionat 30 conductors per no disposar de la documentació en regla.

El Cos de Policia ha finalitzat les tres campanyes temàtiques en l'àmbit de la circulació viària, que tenien finalitats preventives i de conscienciació, per tal de reduir el nombre d'accidents provocats per aquestes infraccions i garantir una millor seguretat a conductors i vianants.

Del 14 al 20 de febrer es va dur a terme un control de cinturons de seguretat i ús de telèfons mòbils, amb un total de 241 controls realitzats. D'aquests, es van sancionar 91 conductors, el 37,7% del total, una xifra que ha disminuït lleugerament respecte a l'anterior campanya, durant la qual es van sancionar el 41,7% dels conductors controlats.

Els 91 conductors han estat sancionats per un total de 99 infraccions al Codi de la Circulació, ja que en alguns casos el conductor no portava el cinturó i, a més, anava fent ús del telèfon mòbil, o el passatger tampoc portava cordat el cinturó de seguretat. Del total de sancions, 82 es refereixen als cinturons i 17 al fet de parlar pel mòbil.

Del 21 al 27 de març es va realitzar la campanya de control en passos de vianants i al carril prioritari multiús, amb un total de 33 punts de control. La Policia, segons el comunicat que va fer públic ahir, ha constatat un total de 9 infraccions per no cedir el pas a vianants, 8 infraccions per no respectar senyals prohibitius, i una darrera infracció per no respectar la senyalització de la calçada.

vehicles de transport / Finalment, la tercera campanya anava destinada als vehicles de transport de passatgers i mercaderies, i es va dur a terme entre el 4 i el 10 d'abril. Durant aquest període, s'han fet un total 136 controls i s'han sancionat 30 conductors, xifra que representa un 22% del total de vehicles controlats.

En total s'han arribat a posar 34 sancions per infringir el Codi de Circulació en aspectes relacionats amb la documentació i els tràmits administratius, com ara les targes de transport o la Inspecció Tècnica de Vehicles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT