PUBLICITAT

Goya manté que no hi haurà una candidatura oficialista

  • El primer secretari del PS vol que el debat se centri en idees i estratègia
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Reunió ampliada del comitè directiu del PS, just després de les eleccions generals. Foto: ÀLEX LARA

El primer secretari del PS, Ferran Goya, insisteix que no hi haurà una candidatura oficialista, promoguda per l'actual executiva dimissionària, al congrés extraordinari del 18 de juny. Pel que fa a les intencions d'Esquerra Socialista, Goya va assegurar ahir que no ha parlat amb ningú, però que «indirectament» li han arribat informacions sobre la possibilitat que aquest sector tingui la intenció de configurar una «candidatura d'integració», és a dir, amb militants que no formin part d'aquest corrent intern.

L'encara primer secretari dels socialdemòcrates va fer aquestes declaracions després de saber que el coordinador d'Esquerra Socialista, Josep M. Cucalón, s'ha mostrat partidari que Jaume Bartumeu abandoni l'escó al Consell General. Goya va recordar que Cucalón parlava a títol individual, però en qualsevol cas va lamentar que el debat en el si del PS s'estigui focalitzant en les persones –i, més concretament, en la persona de Bartumeu–, en comptes de centrar-se en el que, segons ell, és més important: la renovació d'idees i de línia estratègica.

«distorsions» al procés / A final de setmana, Goya va escriure un tweet en què mostrava la seva disconformitat amb les paraules d'Alexis Estopiñan, que en un programa de ràdio també va opinar que Bartumeu hauria de dimitir. «Disconforme amb l'opinió d'Alexis Estopiñan. Distorsiona enormement el procés de canvi engegat al PS», era la piulada del líder socialdemòcrata.

En declaracions a aquest rotatiu, Goya va aclarir que el que li molesta és que es menystinguin gestos com el del comitè executiu, que va presentar la dimissió en bloc després de les eleccions del 3 d'abril –Bartumeu presideix aquest comitè. I és que, tal com va assenyalar, aquest va ser el primer pas per fer possible un canvi dins del PS, «una renovació de persones i idees». «Hem de tenir present que el que li preocupa de veritat a la gent són els impostos, els 400 euros que paguen els autònoms, la llei de comptabilitat. El que hem de fer és tornar a conntectar amb els ciutadans», va dir Goya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT