PUBLICITAT

El vot a les eleccions autonòmiques es pot sol·licitar fins dissabte

  • Els Amics Populars fan una crida a la participació als comicis del 22 de maig
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un resident espanyol exerceix el seu vot per correu. Foto: EL PERIÒDIC

L'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra va enciar ahir un correu per recordar als espanyols residents al Principat que, per poder votar a les eleccions autonòmiques del 22 de maig, que se celebren en tretze de les disset comunitats autònomes, han de sol·licitar el seu vot abans del 23 d'abril. Amb el nou sistema, per exercir el dret a vot s'ha d'estar inscrit al Cens de Residents Absents (CERA) i la sol·licitud de vot s'ha de fer mitjançant l'imprès oficial rebut per correu, recollit a les dependències consulars o descarregatdes de la pàgina web www.maec.es.

Després de sol·licitar el vot, i fins el 10 de maig, els electors rebran la documentació necessària amb les paperetes dels diferents partits, el sobre de votació, dos certificats d'inscripció al CERA, i un sobre on ha de figurar l'adreça de la Junta Electoral competent i un altre amb l'adreça de l'Oficina Consular.

Finalment, els electors tenen fins el dia 18 de maig per enviar el vot, sempre i quan s'hagi certificat des de l'oficina de Correus a Andorra. Cal recordar que el certificat d'inscripció al cens no s'ha d'introduir dins els sobres de votació, ja que en cas de fer-ho, el vot no serà vàlid. Per això, cal introduir aquest certificat dins el sobre dirigit a la mesa electoral.

Si s'opta per votar en urna, es podrà fer del 18 al 20 de maig, lliurant personalment el sobre a les oficines o a la Secció Consular a la que estigui inscrit l'elector.

A l'escrit que van enviar ahir, el president de l'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra, Juan Antonio del Pino, assenyalat que és molt important participar en aquestes eleccions perquè «ens juguem el futur de diferents comunitats autònomes».

En aquest sentit, Pino va aprofitar per fer una crida a la participació, subratllant la importància que tenen aquestes eleccions per als espanyols residents a l'exterior. És en els parlaments autonòmics, va recordar el president del col·lectiu popular, on es defineixen moltes de les polítiques que afecten aquest col·lectiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT