PUBLICITAT

Raquetes i esquís a les Pardines

  • El Comú d'Encamp veu viable aprofitar l'embelliment que farà FEDA per convertir el camí en una pista d'esquí de fons H Es parlarà amb Saetde per disposar de canons vells de l'estació
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Celebració de la mare de Déu de l'ecologia al camí de les Pardines. Foto: ANA

Camí de passeig d'estiu, i pista d'esquí de fons amb el fred. El Departament de Turisme d'Encamp està estudiant la possibilitat de convertir el camí de les Pardines i el tomb del llac d'Engolasters en una pista d'esquí de fons i un circuit de raquetes durant la temporada d'hivern. Es tracta d'un projecte que, tal com explica el conseller de Turisme, Pere Marsenyach, es podria iniciar durant el proper mandat un cop FEDA hagi enllestit el seu projecte d'embelliment dels entorns del llac i l'escenari flotant.

El conseller assegura que el projecte que ha presentat recentment FEDA és molt interessant ja que fa temps que reclamen una millora dels entorns del llac perquè la zona sigui més accessible. L'ideal però, segons el titular de Turisme d'Encamp, seria una connexió directa entre Engolasters i la població, recuperant així el vell projecte de tornar a construir un telefèric.

Marsenyach considera que la proposta feta per FEDA, amb l'escenari flotant que ha assegurat que pot ser molt interessant, no malmetrà el medi ambient, i que es pot complementar amb el condicionament del camí de les Pardines i del camí al voltant del llac per a la pràctica de l'esquí de fons i les raquetes durant el període hivernal.

El conseller indica que és un projecte a mig termini que ja s'ha parlat al Comitè Consultiu de Turisme, i que requeriria d'una màquina per traçar la pista, i la instal·lació d'algun canó de neu i d'enllumenat, ja que seria interessant que pogués acollir alguna competició nocturna. Marsenyach s'ha compromès a parlar amb Saetde perquè el projecte podria aprofitar-se de canons de neu vells de l'estació, i assegura que no faria la competència a cap altre domini, informa l'ANA.

Paral·lelament, el Comú d'Encamp també vol impulsar el projecte d'embelliment del Port d'Envalira que, conjuntament amb el Govern, consistiria en condicionar l'edifici de Sud Ràdio i que albergués un museu de la radiodifusió, col·locar taules d'orientació per donar informació de les vistes de la zona, fer un restaurant panoràmic, i adequar el circuit de gel per obrir-lo a d'altres activitats fora de les competicions. El conseller considera que aquesta inversió del circuit, que és molt necessària, s'hauria de fer a tres bandes, entre el Comú, el Govern i l'ACA.

Una altra de les voluntats de l'equip de Turisme és poder ubicar el Museu de l'Automòbil a l'Hotel Rosaleda, i poder ampliar l'exposició actual amb els vehicles d'un privat del país que, segons Marsenyach, «podria tenir la col·lecció més bona del sud d'Europa» i que de moment no s'han pogut mostrar. També és desig de l'actual equip comunal que Ràdio Andorra pogués acollir les dependències de RTVASA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT