PUBLICITAT

El BP presenta al·legacions al Comitè arbitral

  • Un informador d'àrbitres, present al matx per sorpresa, farà un dictamen favorable
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels àrbitres del BP-Cáceres de dissabte, amb De la Rosa al fons. Foto: TONY LARA

El BP Andorra vol deixar clara la seva posició després de la polèmica arbitral del partit del passat dissabte al Poliesportiu de la capital contra el Cáceres. Així, l'entitat s'ha donat pressa per presentar al·legacions a l'acta arbitral que els col·legiats Crego Pérez i Núñez Comuñas van escriure després del partit que el BP va perdre per 4-5 i que va acabar amb les expulsions del jugador Jona perquè li va caure el peto de suplent, i de l'entrenador Xavier De la Rosa per protestar airadament i amb un cop a la taula d'àrbitres la segona groga al seu jugador per una acció que es considera que no va afectar al partit.

A més, a l'acta s'acusa «el president» del club d'insultar als àrbitres, però el suposat president, que no era tal, sinó el director gerent, Emili Puig, ho nega: «És la nostra paraula contra la seva». Amb tot, el club enviarà les oportunes al·legacions. De la mateixa manera, segons Puig les seves manifestacions envers l'àrbitre van ser les següents: «Ell em va aixecar el puny després que jo li digués que són del pitjor que hi ha, que aquí ens juguem tots molt i que no pot expulsar a un jugador perquè li caigui un peto dins la pista, però sobretot es va posar nerviós quan li vaig dir que abans que arribés ell a Barcelona el vídeo del partit estaria a la taula de Pedro Galán (president del Comitè d'Àrbitres Espanyols)».

UN INFORMADOR PER SORPRESA / Un punt a favor del BP Andorra per intentar demostrar la seva innocència pel que fa als insults de Puig, és un informador del Comitè d'Àrbitres de la Federació Catalana que hi va assistir per sorpresa –és la pràctica habitual– al partit de dissabte. Segons l'entrenador Xavier De la Rosa, que va seure a la graderia prop d'aquesta persona una vegada va ser expulsat, aquest informador va veure «el que va passar realment», i en tot cas s'espera que l'informador arbitral traslladi una opinió que contradigui la versió dels col·legiats, escrita a l'acta.

En tot cas, potser el club veu rebaixada la seva possible multa o sanció, però qui no se salvarà serà el tècnic De la Rosa, que assumeix que el més normal seria que li caiguessin dos partits de suspensió.

LA QUARTA VEGADA QUE ARBITREN EL BP/ La parella arbitral de l'enfrontament del BP contra el Cáceres, Crego Pérez i Núñez Comuñas, van ser presents al quart partit que arbitraven al conjunt andorrà en la present temporada. De fet, han estat sempre en partits a casa del BP i van ser als duels contra l'UPV Maristas Valencia de la 6a jornada (3-2), contra l'Albacete a la 24a (6-3), contra el Melilla de la 28a (11-1) –tot i que en aquest només hi va estar Núñez Comuñas– i a la 35a contra el Càceres (4-5).

En aquest sentit, el tècnic Xavier De la Rosa va opinar que no és una cosa normal: «El gran problema de tot això és que no s'ha de permetre que els àrbitres vinguin tantes vegades a xiular aquí, perquè cobren molts diners per partit i perquè és molt fàcil per ells agafar els de la mateixa zona sempre».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT