PUBLICITAT

El Comú de la capital xifra en 5.000 les persones que han passat per FiraSport

  • "Volíem demostrar que a banda de la tradicional fira del mes d'octubre es podien fer fires per sectors", afirma el cònsol menor
17042011firaesport
Visitants de la primera edició de FiraSport aquesta diumenge a la tarda. Foto: ANA / M. T.
El cònsol menor d'Andorra la Vella, Josep Vila, ha dit que la primera edició de FiraSport ha estat un "èxit rotund" ja que malgrat tractar-se d'un cap de setmana d'inici de vacances de Setmana Santa, s'ha assolit l'afluència prevista de 5.000 persones, i s'han venut 3.600 tiquets per a les activitats infantils del Parc Central. Vila ha dit que amb aquest esdeveniment "volíem demostrar que a banda de la tradicional fira del mes d'octubre es podien fer fires per sectors", i que han començat amb una dedicada als esports però s'ha mostrat convençut que "se'n poden fer més", per aprofitar la carpa permanent situada al Parc Central.

Vila ha dit que el balanç és molt bo, i que del total d'expositors, un 80% han valorat satisfactòriament la fira. L'altre 20% restant, segons el cònsol menor, no han fet tant de negoci i per tant de cara a la pròxima edició considera que hauran de canviar el producte.

La part de l'esdeveniment que ha tingut més èxit han estat les activitats infantils a l'aire lliure, que han fet molt d'ambient i per tal que la fira comercial complís amb l'objectiu de donar a conèixer als visitants l'oferta esportiva del país. En aquest sentit, Vila ha dit que "les activitats de fora eren per fer ambient, l'important era el factor econòmic i el factor comercial".

A nivell dels estands de la corporació, el cònsol menor ha dit que la promoció per captar nous abonats per als Serradells ha estat un èxit ja que s'han aconseguit fer 55 inscripcions individuals i 15 en la modalitat de família.

La retransmissió del partit de futbol de dissabte a la nit va aplegar 400 persones, i esperen que es repeteixi el nombre d'espectadors de cara a la final de la Copa del Rei d'aquest dimecres, ja que tot i que la fira haurà tancat portes, la pantalla gegant es mantindrà per a aquest nou enfrontament entre el Barça i el Madrid.

Vila ha dit que FiraSport tindrà continuïtat, i que encara s'ha de decidir si es fa una nova edició a la tardor o es torna a repetir la primavera vinent. En tot cas, la segona edició haurà de comptar amb un espai molt gran perquè calculen que hi haurà més establiments participants i els que ja han tingut un estand aquest any demanaran tenir més espai.

Pel que fa als estands consultats, la majoria han valorat positivament la iniciativa, perquè ha estat una oportunitat per donar a conèixer l'oferta esportiva del país. Malgrat tot, alguns dels responsables dels establiments han dit que de cara a pròximes edicions s'hauria de mirar d'incrementar l'assistència de públic amb activitats més participatives dins de la carpa.

Segons el cònsol, FiraSport és la demostració que a banda de la Fira d'Andorra la Vella de la tardor també es poden fer fires més sectorials. Per tant, vol que aquest esdeveniment sigui el punt de partida per fer altres fires i festes de diferents àmbits. En aquest sentit, ha dit que durant l'any hi ha tres o quatre esdeveniments programats a la carpa que s'ha instal·lat de manera permanent al Parc Central, i que la setmana vinent acollirà la Festa de la Cervesa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT