Quan tot surt al revés

• L'equip tricolor té mil i una ocasions per golejar però perd amb el penúltim amb polèmica arbitral

Moisés dispara des de la banda esquerra a porteria defensat per Juanki, en el BP-Càceres d'ahir al poliesportiu d'Andorra. Foto: TONY LARA

El BP no va saber aprofitar la davallada de l'UPV Maristas Valencia i el descans del Gáldar Gran Canaria per posar-se a tir d'una victòria del tercer lloc perquè el penúltim classificat i ja descendit Extremadura Càceres 2016 va jugar com no reflecteix la classificació i treure els tres punts al poliesportiu d'Andorra de manera inesperada amb un asombrós encert al contraatac, en un partit en el que no va faltar la polèmica arbitral que a punt va estar d'arribar a les mans en el descans. 4-6 i el Zamora –que no té la plaça de play-off assegurada– se situa dos punts per darrera.

Avorriment, d'inici. Els dos equips van sortir a la pista carents de tensió, com si fos un entrenament. Al BP l'interessava dosificar amb la plaga de lesions que pateix –Aranburu, encara sense ritme, va entrar en la rotació per retrobar sensacions– i el Càceres, penúltim i ja descendit, venia a pescar al contraatac, sabedor de la superioritat tricolor amb l'afegit del factor pista.

Poc joc en els minuts i moltes faltes tricolors, que van jugar mitja part condicionats per això i que al minut 13 va veure com li marcaven el 0-1 des del punt del doble penal, per una absurda falta de Moisés al mig de la pista. Sergio la va clavar a l'escaire d'Aitor, que s'havia tirat a l'altre costat.

Fins llavors només destacar un xut fora de Juanki davant Aitor després de tallar la pilota amb la mà al minut 5, un xut de Paulinho centrat després de deixar enrere dos rivals i dues accions seguides de mèrit del meta tricolor a xuts de Sergio i Cassio, en la jugada posterior.

TRES GOLS EN UN MINUT / A partir del primer gol l'ambient va començar a tenir més caliu perquè pocs segons després Moisés va servir una falta i Jona va marcar. I només treure del mig del camp Cassio va fer una magnífica passada des de la banda dreta al segon pal, on estava desmarcat Pablo Ángel per tornar a donar l'avantatge als visitants.

BATUSSA AMB ELS ÀRBITRES / Va ser menys d'un minut frenètic que de nou va donar pas al letarg fins que faltaven 45 segons per al descans. Jona, que ja tenia una groga, va entrar a la pista per Nacho, el peto de suplents va caure al terra i l'internacional tricolor va veure la segona groga. L'empipament tricolor va ser monumental i va ser expulsat també Xavier de la Rosa, segons l'acta «per donar un cop amb les dues mans a la taula i protestar» la targeta de Jona. Ja camí dels vestidors Emili Puig va protagonitzar una petita batussa amb els col·legiats, que no van sortir a xiular la segona part fins que no vingués la policia al poliesportiu. Segons el gerent de l'Andorra «un d'ells va intentar agredir-me» tot i que a l'acta només s'assenyala que el jutge de taula havia caigut camí dels vestidors per una traveta que els tricolors desmenteixen.

Amb l'1-2, sense Jona ni De la Rosa i la sang bullint, el BP va recuperar per fi la seva millor versió. Abans va haver de pagar un altre gol en contra de peatge perquè continuava jugant amb un home menys. Si l1-3 va ser als 15 segons Aranburu va fer el 2-3 als 26 per esperonar encara més la parròquia tricolor.

El partit, ara sí. començava a ser digne de la Divisió de Plata. Paulinho va fer lluir el meta César al minut 24 i en la següent acció Nacho va evitar el gol de Cassio, de vaselina. Al 27 va ser Ludo el que va fallar dues ocasions tan clares davant el porter com Pablo Ángel en el 28, que va fer lluir Aitor en un tres contra dos. Paulinho, Moisés i Aranburu ho van tornar a intentar al 29, Ludo i Aranburu i Paulinho de nou al 30 però no hi havia manera... i el Càceres, que no l'estava veient, va tenir una contra al 32 i Pacheco sí va encertar.

El BP no es va rendir, ho va seguir intentant, més a la desesperada i amb Moisés de porter jugador però de nou en un atac puntual visitant Pablo Ángel va donar una altra estocada. Paulinho va marcar per l'escaire i Nacho van marcar en un minut el que no havia entrat en disset i van posar un 4-5 que donava esperances. Van haver-hi més ocasions per empatar, però està clar que jugant malament o bé, ahir la pilota no volia entrar.