PUBLICITAT

Llovera se supera al Mundial amb la 4a plaça a S-2000

  • L'andorrà pateix al final però treu profit de la duresa de Jordània i se situa 17è a l'absoluta
EL PERIÒDIC
JERASH

Periodic
Llovera i el seu copilot Diego Vallejo, a la finalització del Ral·li de Jordània, ahir. Foto: FOTOSPORT

Albert Llovera (Abarth Grande Punto) es va superar una vegada més al Mundial. Si fins el moment havia aconseguit com a millor posició una 5a plaça a la seva categoria S-2000 a la prova de Mèxic de la passada temporada, ahir va tancar la seva participació al duríssim Ral·li de Jordània amb una 4a que li va saber a glòria, després d'aguantar la pressió en els últims trams del noruec Eyvind Brynildsen, que finalment de tant que va forçar la màquina va acabar a 5min 48s de l'andorrà. Llovera va ser 17è a la general, a 32min 39s del guanyador, el francès Sébastian Ogier.

Llovera es va situar cinquè a la primera especial del matí d'ahir, la retirada del líder Nasser Al-Attiyah el va beneficiar. El cas és que les condicions d'aquest ral·li van ser extremadament dures. «Ha estat un ral·li pel desert més que una cursa de les que estic acostumat», va afirmar Llovera a aquest rotatiu ahir a la tarda. «Estic físicament destrossat, perquè els comandaments van molt durs i acabo trinxadíssim», hi va afegir el pilot, que intentava recuperar-se de la duresa de la prova, amb l'afegit de les altes temperatures que van afectar tan a pilots i copilots com a mecàniques.

Pel que fa al seu resultat, quart al Mundial S-2000, el pilot del Principat es va mostrar molt satisfet, tot i que va assumir que va tenir «una mica de sort» pels abandonaments i perquè la duresa els hi havia beneficiat. La pressió de Brynildsen en els trams finals per darrere quan anava a per la seva quarta plaça diu Llovera que la va notar, però que finalment el noruec va ser víctima de la seva intensitat: «Aquest noi va a fons i al final ho ha degut pagar».

Segons Llovera, el fet de ser 17è a la general és important, però va dir també que a Jordània «no hi eren tots els habituals del Mundial». En tot cas, l'andorrà va tornar a pujar al podi d'una cita del Mundial de ral·lis S-WRC.

ÉS SETÈ AL MUNDIAL S-2000 /Només s'han disputat dues proves del Mundial S-2000, la categoria on corre Llovera, i el pilot andorrà ja és 7è. Els punts que ha aconseguit a la cita de Jordània l'han propulsat a la 7a posició. L'anterior cita puntuable per als S-2000 va ser a Mèxic, on l'andorrà no hi va poder participar.

EN TRES SETMANES, SARDENYA / Acaba de finalitzar Jordània i el Mundial i Llovera ja pensen en la pròxima cita, en tres setmanes a Sardenya. El pilot va iniciar el viatge de tornada ahir amb el seu cotxe carregat per l'equip Citroën i la seva infraestructura. Llovera descansarà físicament durant dues setmanes per fer front la tercera setmana el viatge cap a la nova cita amb la competició mundialista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT