PUBLICITAT

Arrenca a la capital la «cirereta del pastís» de l'esport andorrà

  • El Comú vol que el certamen, que també vol potenciar l'esport com a opció turística, sigui una cita anual consolidada
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un instructor prova sort amb l'stick i intenta introduir la pastilla dins de la porteria. Foto: TONY LARA

La primera edició de FiraSport ja està en marxa. La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, acompanyada del ministre de Turisme, Comerç i Indústria en funcions, Claudi Benet, i el Secretari d'Estat d'Esports també en funcions, Carles Blasi, van ser els encarregats d'inaugurar ahir el certamen, que estarà instal·lat a la carpa del Parc Central fins demà. D'aquesta manera s'inicia un nou projecte per potenciar l'activitat esportiva, tant entre la ciutadania com entre els visitants, com a reclam turístic. Tal i com va definir el cònsol menor d'Andorra la Vella, Josep Vila, aquest esdeveniment ve a posar «la cirereta del pastís» de tot el que engloba l'esport al Principat.

Un total de 45 expositors han estat els encarregats d'arrencar aquesta iniciativa. Hi participen tant entitats públiques, com Andorra Turisme, Ràdio Televisió Andorra, Bombers o el propi Comú d'Andorra la Vella, com també entitats privades. És el cas dels dominis de Vallnord i Grandvalira (en un estand compartit, mantenint així la seva aposta per la promoció conjunta), el camp de golf o les diferents instal·lacions esportives del país, les quals ofereixen aquests dies ofertes i descomptes per a aconseguir captar nous clients. Paral·lelament, també s'hi han apuntat establiments comercials relacionats amb el sector o amb material i equipament esportiu, que venen els seus productes a preus rebaixats.

És a dir, un petit paradís de l'esport, però sobretot un petit paradís pels que viuen del negoci de l'esport. Així ho va deixar clar Vila: «Hem muntat aquesta Fira pensant en la vessant econòmica de l'esport, el certamen neix amb l'objectiu de fer negoci». El cònsol menor justificava d'aquesta manera el fet que finalment hagin estat un nombre reduït les federacions i clubs que s'han unit a la iniciativa.

El ministre de Turisme en funcions, per la seva part, va expressar-se des d'un punt de vista més ampli i conceptual de l'esport, ja que va assegurar que FiraSport ha de servir per potenciar la pràctica esportiva i donar a conèixer l'oferta andorrana en aquest sentit. Benet va assenyalar que l'esport «no és només competició, també és caminar i gaudir del lleure i de la natura», una opció que cal potenciar dins la promoció turística. Però també pensant en els ciutadans, «el problema és que els d'aquí tampoc coneixen molt bé tot el que tenim».

D'altra banda, Benet va valorar el fet que el Comú, el Govern (a través d'Andorra Turisme) i les entitats s'hagin posat d'acord per a la realització d'aquesta fira. «Demostra que tenim un equip potent». També va valorar el fet que s'organitzin esdeveniments en temporades fluixes d'afluència, «Andorra no es pot quedar més de braços creuats en els mesos fluixos de l'any i hem d'aprofitar les simbiosis». Vila, en aquest sentit, va assegurar que el fet que algunes pistes d'esquí hagin avançat el seu horari de tancament a les 15 hores els afavorirà a l'hora de captar més visitants.

Consolidar la fira / FiraSport ha arribat per quedar-se. O almenys aquesta és la voluntat de la corporació. Així ho va assegurar Ferrer, que va informar que es treballarà per «consolidar» l'esdeveniment dins el calendari anual d'activitats de la parròquia, perquè vagi «prenent renom». Segons la cònsol, amb FiraSport queda coberta «una mancança» que hi havia en aquest sector. De fet s'està estudiant fer-ne una segona edició a la tardor, en aquest cas més centrada en la promoció dels esports d'hivern.

Ferrer va definir el certamen com «una festa per a la parròquia». I és que a més de la voluntat de fer negoci per part dels participants, s'han organitzat un conjunt d'exhibicions i de competicions per animar a la participació ciutadana. Són al voltant de quaranta activitats i tallers. Algunes es realitzen a l'aire lliure i d'altres a l'annex de la carpa on hi ha els estands principals.

poca activitat / Aquests estands van rebre durant el matí d'ahir la visita i la benvinguda de la cònsol de la capital i del ministre de Turisme en funcions. Un per un van anar saludant als responsables dels expositors. Es van desitjar sort. La necessitaran, tenint en compte el context de crisi i les previsions d'ocupació de Setmana Santa, poc favorables.

De moment l'activitat de la jornada d'ahir va ser més aviat escassa. El matí va ser tranquil. Caldrà esperar a la valoració global i a com les activitats paral·leles proposades aconsegueixen portar visitants.

Segons les previsions inicials realitzades pel Comú i per Studio Eventia, l'empresa privada col·laboradora, s'esperen 5.000 visites.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT