PUBLICITAT

A-118, el segon sindicat de bombers, vol ser més dialogant

  • El col·lectiu aglutina gairebé el 50% del personal que no es veia representat en l'ABA
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Josep Barrio, president del nou col·lectiu de bombers A-11. Foto: ORIOL LLAURADÓ

una cinquantena de bombers formen part del que és el segon sindicat d'aquest cos especial, A-118. Es tracta de gairebé el 50% dels bombers que depenen del Departament Especial de Prevenció i Extinció d'Incendis (Depeis) i que no es veien representats en l'antic col·lectiu, l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA). A diferència d'aquest, A-118 no vol ser «tant radical i el que canviarà serà la forma de dialogar», va explicar ahir el seu president, Joan Josep Barrio.

Seguint el camí de la resta dels cossos especials (Policia i Agents Penitenciaris) una gran part dels bombers han creat unes altres sigles de representació dins del cos. Segons va explicar qui és president del col·lectiu legalment constituït, «abans era l'ABA el que representava el col·lectiu de bombers, dels que formaven part i dels que no estàvem afiliats, i en un cos gran hi ha discrepàncies», va explicar.

És per aquest motiu que fa menys d'un mes un grup de bombers van fer una sessió informativa sobre la creació d'aquest nou sindicat que ja feia mesos que venia precuinant-se. Segons el director calia «un canvi de cares noves» per representar els bombers. «Han passat quatre o cinc direccions i en l'ABA sempre són els mateixos i pensem que calen idees noves», va explicar Barrio.

TAULES DE TREBALL / Des de l'A-118 es vol participar en taules de treball per perseguir entre d'altres els principals objectius com és la creació final de la llei del cos, així com l'assegurança i la carrera professional dels bombers.

La primera assemblea oficial de l'A-118 se celebrarà el proper dimarts a les nou de la nit. En ella es preveu explicar als afiliats els temes que hi ha pendents, així com el resultat dels contactes que ja han tingut amb la direcció del cos i amb els diferents partits polítics en campanya electoral. Entre els temes que tractaran a més de la llei, també està l'organització d'horaris per fer més formacions.

Des del mateix departament també detecten que en el desdoblament de les tasques de gestió i operativa hi ha una manca de personal. Des de la mateixa direcció ja es va apuntar que caldrien 16 bombers més. Tot i això, saben que depèn d'un pressupost. Quant a la nova estructura dels torns de 24 hores i la dinàmica amb la direcció actual, l'A-118 considera que s'adapta més a la feina pròpia del cos. Pel que fa a la direcció del Depeis, val a dir que no es preveu cap canvi amb la nova formació del Govern, si Demòcrates per Andorra (DA) compleix en la seva paraula. Des de DA van assegurar a l'A-118 que si la direcció funciona no tenen previst fer cap canvi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT