PUBLICITAT

Els permisos de residència i treball cauen en un any el 17%

  • Les contractacions de treball temporal per a empreses estrangeres és l'únic que augmenta amb el 136%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Unes persones entren a l'edifici del servei d'Immigració. Foto: TONY LARA

El darrer trimestre del 2010 es va tancar amb un total de 1.378 autoritzacions inicials, de les quals 28 corresponien a autoritzacions temporals per estudis i recerca. Les autoritzacions de treball fronterer són la minoria amb 39 acords, destacant en la tendència anyal una reducció important amb el 7,8%. Les dades també mostren que els permisos de residència i treball representen 221 autoritzacions inicials, amb una tendència anyal igualment a la baixa del 17,2%. Pel que fa a la residència simple, l'últim trimestre s'han atorgat 309 autoritzacions, el que suposa una disminució del 12,3% en tendència anyal. Durant aquest període es van acordar 781 autoritzacions de treball temporal per a empreses estrangeres, aquest tipus de permís té una tendència creixent d'un 136,4% anyal.

Les dades facilitades pel departament d'Estadística posen de relleu que el 31 de desembre del 2010 es comptabilitzaven un total de 1.749 permisos de treball fronterer en vigor, destacant una reducció del 6,8% en la tendència anyal. D'altra banda, 7.642 persones tenien un permís de residència simple, registrant un augment del 3,5% en tendència anyal, mentre que els permisos de residència i treball representen 34.482 autoritzacions en vigor, amb una tendència anyal decreixent del 2,7%. El mateix dia es registraven 207 autoritzacions de treball temporal per a empreses estrangeres en vigor. Tot i el fort creixement de les autoritzacions inicials d'aquest tipus, el nombre de permisos en vigor l'últim dia del mes té una tendència decreixent del 15,5% anyal. Aquest fet destaca la curta durada d'aquests permisos atorgats per feines puntuals.

D'altra banda, el total de baixes al país comptabilitzades durant el darrer trimestre del 2010 és de 229. Aquesta xifra s'està reduint del 5,7% en tendència anyal. La tendència general de la corba és a la baixa amb unes dades pel 2009-2010 globalment inferiors a les del període 2007-2008. La tendència sembla estabilitzada des del segon semestre del 2009. En aquest sentit, es nota un augment estacional al juny i al juliol de cada any, corresponents a la renovació del personal docent dels sistemes educatius espanyol i francès.

IMMIGRACIÓ / Estadística posa de relleu que en el darrer trimestre es va acordar un total de 1.378 autoritzacions d'immigració inicials, de les quals 530 (el 38,5%) en règim de resident. Les autoritzacions de residència i treball representen només el 16% del total d'autoritzacions inicials, mentre que les autoritzacions temporals per a empreses estrangeres pugen al 56,7%. Per nacionalitat, els espanyols continuen sent el col·lectiu més representat, amb un total de 801 autoritzacions (el 58,1%), lluny de les altres nacionalitats i particularment dels portuguesos (el 9,4%). A finals de trimestre, es comptabilitzen 44.115 autoritzacions de residència, amb i sense treball.? Els espanyols estan particularment presents en els treballadors fronterers amb el 90,7% i totalitzen el 49,8% de les autoritzacions en vigor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT