PUBLICITAT

El Greco alerta de la manca de protecció dels denunciants

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Grup d'Estats contra la Corrupció del Consell d'Europa (Greco) ha lamentat en el seu últim informe que el Govern no hagi pres encara mesures per posar en marxa a Andorra un mecanisme de protecció per als denunciants de casos de corrupció. De les divuit recomanacions fetes al Principat per part de l'organisme el 2006, el Greco assenyala que se n'han aplicat o tractat de manera satisfactòria onze, però recorda que en per implementar mesures «essencials» en matèria d'anticorrupció en l'àmbit de l'administració pública.

Segons l'informe, difós ahir a la tarda pel Govern, el Greco destaca que aquest mecanisme és essencial sobretot pel que fa als conflictes d'interessos i la protecció dels denunciants, «dos elements crucials de tota política pública preventiva de la corrupció, més en el context d'Andorra», assenyala el text.

D'acord amb l'informe del Greco, el Govern ha dit sobre aquest aspecte que s'han aplicat mesures, com ara els sistemes de denúncia anònima a través de les webs de la Unitat de Prevenció del Blanqueig i la mateixa Policia.

En l'anterior examen del 2009, el Greco va valorar satisfactòriament nou recomanacions, set superades parcialment i dues no superades perquè no s'havia iniciat el procés. Aquest any, a part de les nou que ja es van superar, n'hi ha dues més que es valoren satisfactòriament i sis que s'assenyalen com a parcialment ateses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT