PUBLICITAT

Detingut el presumpte autor de 20 furts amb força en comerços

  • La Policia va ser alertada pels responsables d'un restaurant d'Escaldes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vidres trencats en l'últim establiment on va actuar el lladre. Foto: SFP

La Policia ha detingut un resident espanyol de 38 anys com a presumpte autor de 20 furts amb força, comesos durant els mesos de març i abril en 15 establiments comercials d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Els furts haurien causat un perjudici global de 3.000 euros. Segons la Policia, el mètode utilitzat ha estat similar en tots els casos: efectuant palanca amb algun estri per tal de forçar els panys o els marcs de les portes, o bé trencant els vidres de les mateixes per accedir finalment a l'interior, amb l'objectiu de sostreure principalment diners. L'autor utilitzava una perruca per evitar ser reconegut.

La Policia va informar ahir que aquest dimarts, poc després de les sis de la matinada, van ser alertats d'un possible furt amb força en un restaurant d'Escaldes-Engordany. Els agents que s'hi van desplaçar van constatar que la porta havia estat forçada i oberta, localitzant i interceptant a l'interior de l'establiment un home, que va ser reduït i controlat.

En un primer escorcoll a l'home, que duia posats uns guants de goma, se li va trobar un martell i una escarpa, i una bossa de plàstic amb nombroses monedes per valor de 63,18 euros, així com un feix de bitllets de cinc euros. Les enquestes inicials indiquen que la persona controlada havia forçat la porta del restaurant, accedint a l'interior però sense donar-li temps a sostreure res a causa de la intervenció policial.

De tota manera, els agents constaten que la mateixa nit hauria furtat en tres establiments més de la parròquia, amb el mateix modus operandi. Segons les investigacions posteriors, a l'home se'l relaciona també com a presumpte autor dels vint furts amb força comesos durant els mesos de març i abril. L'home va ser detingut i posat a disposició judicial.

conductor ebri / D'altra banda, la Policia va detenir dimecres a la nit un resident francès de 49 anys implicat en un accident de trànsit, per haver donat positiu en el control d'alcoholèmia. L'accident va passar a les 22.27 hores, a la CG2, quan van topar un tot terreny Sangyong Korando, amb matrícula andorrana, i una furgoneta Mercedes-Benz 115CDI, amb plaques espanyoles. Segons la Policia, haurien resultat ferits lleus el conductor i el passatger de la furgoneta, un resident de 26 anys i un turista de 36 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT