PUBLICITAT

Escaldes estrena plaça i recupera un tram de camí ral

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La nova plaça Fiter i Rossell, a la zona dels Escalls d'Escaldes. Foto: TONY LARA

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila, acompanyada per la cònsol menor, Meritxell Sangrà, i els consellers d'Urbanisme i de Serveis, Marc Calvet i Pere Moles, van inaugurar ahir al matí dos nous espais urbans a la zona dels Escalls. D'una banda, la nova plaça pública de Fiter i Rossell i, de l'altra, la recuperació del camí ral del pont dels Escalls.

L'obertura del camí ral permet l'accés a l'avinguda Fiter i Rossell des de l'avinguda del Pessebre passant pel pont dels Escalls, gràcies a la instal·lació d'unes noves escales. Després de netejar l'entorn, i amb l'objectiu de recuperar aquest camí tradicional de la parròquia, s'hi han instal·lat també 70 metres de baranes, vuit fanals i diverses papereres. A més, el camí s'ha recobert de pedres.

D'altra banda, la parròquia guanya una nova plaça pública al capdamunt de l'avinguda de Fiter i Rossell, de 600 metres quadrats, després de l'eliminació de la rotonda i la desviació de la circulació en sentit nord pel nou pont que uneix el carrer Viladomat amb l'avinguda del Pessebre. En aquest nou espai s'hi han instal·lat quatre bancs, onze cadires, dotze fanals i 28 fites lluminoses.

L'escultura de l'artista Mercè Ciaurritz Tardejant s'ha traslladat a l'altre costat de la plaça, al mateix temps que s'ha aprofitat per refer 550 metres de voravies que estaven malmeses i s'ha renovat l'enllumenat de l'avinguda Fiter i Rossell. El cost total de la intervenció ha estat de 270.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT