PUBLICITAT

Processada per pagar el lloguer amb ajuts socials del Govern falsificats

  • La jove s'enfronta a tres anys de presó, part condicional, per estafa, creació i ús de document públic inautèntic
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Agents de Policia en un dels passadissos de la Batllia. Foto: TONY LARA

Una dona jove de 26 anys que ha estat expulsada del país i que viu a la Seu d'Urgell, va ser jutjada ahir per falsificar ajuts socials que rebia del Govern per pagar el lloguer i la guarderia del fill i fer-los servir quan ja no disposava d'aquestes subvencions per pagar el lloguer del pis. Un altre dels documents, que és l'únic que reconeix la processada haver falsificat, és un de la renovació del permís de residència que el va fer amb la finalitat de poder recuperar la custòdia del seu fill, que actualment es troba en una família d'acollida.

La fiscal demana tres anys de presó condicional i el pagament a la llogatera de 5.000 euros, en concepte del temps que va estar ocupant el pis sense pagar-li-ho. Aquesta condemna correspon a l'acusació de dos delictes major, el d'estafa amb ús de document públic inautèntic, i el de creació i ús del document públic inautèntic.

Per la seva banda, la defensa només reconeix el document falsificat d'Immigració, que l'acusada ha confessat haver-lo encomanat a un company seu perquè l'elaborés, però considera que no hi ha cap prova que la resta de documents públics inautèntics els hagi elaborat la processada. La defensa va insistir en les circumstàncies personals de l'acusada que no disposa de la guàrdia i custòdia del seu fill i que ella mateix reconeix que va ser «una decisió equivocada». Per tot demana una condemna mínima de tres mesos de presó condicional i subsidiàriament un màxim de nou mesos com a màxim «perquè si és més alta la pena agreujarà la possibilitat d'estar amb el fill», va explicar l'advocat defensor.

sense rebuts /Els fets van ocórrer a partir del mes de setembre del 2008 quan el Govern va deixar de concedir-li ajuts socials de 600 euros per pagar el lloguer i la guarderia del fill. A partir d'aquest mes i fins l'abril del 2009, quan va ser detinguda, es van donar els impagaments a l'agent immobiliari del pis on l'acusada residia. La llogatera, que va compareixer ahir al judici va afirmar que va ser la processada qui li va lliurar en tres ocasions els documents que informaven que seria el Govern, com fins a setembre va fer, el que ho havia de pagar. Aquests documents a més de la seva falsedat presentaven un import de 600 euros, quan el lloguer era de 500.

La versió de la processada de que sí que havia pagat els mesos que va viure no va poder ser provada perquè no ha presentat els rebuts que afirma diu que té a Portugal. Un fet que va criticar el Tribunal, perquè havia tingut temps de poder presentar-los durant tot el procés de la causa. Al judici d'ahir també van comparèixer una assistenta social i una psicòloga de l'Equip de Protecció a la Infància que van acreditar la falsedat dels documents dels ajuts i del d'Immigració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT