PUBLICITAT

Reivindicació silenciosa

  • El personal sanitari es manifesta davant de l'hospital per demanar que no es criminalitzi a la companya, a la presó per endur-se a la filla H Malgrat la concentració pública, ningú va voler parlar
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Manifestants davant l'entrada de Meritxell donen suport a la metgessa, ahir. Foto: TONY LARA

Van ser nombrosos els companys i companyes professionals de la dona acusada d'endur-se a la seva filla sense el consentiment paternal, que van voler donar-li ahir el seu suport públic. Poc a poc, i tocant pràcticament les dues de la tarda, la plaça de l'entrada principal de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell es va anar omplint de personal sanitari, tant del departament de l'àrea de Salut Mental, on ella treballava, com de la resta d'especialitats i categories professionals. A més, la manifestació també va comptar amb persones alienes a l'hospital, que van voler afegir-se a la reivindicació de suport a la dona, que des de dijous de la setmana passada està empresonada al Centre Penitenciari de la Comella.

Els assistents, més d'una cinquantena, van aprofitar l'encontre per recollir signatures per donar suport a la metgessa. Posteriorment, van reunir-se a la sala d'actes de l'hospital, una trobada convocada per la secretària d'Estat d'Igualtat i Benestar en funcions, Magda Mata.

Un acte públic, un acte de suport. Però un acte sense paraules. En cap moment de la concentració els impulsors de la trobada van voler efectuar declaracions. Informar més explícitament dels motius exactes del per què de la seva reivindicació. Ni el director del Servei de Salut Mental del SAAS, Joan Obiols, ni posteriorment abans d'iniciar la reunió el director del SAAS, Lluís Mir, van voler declarar al respecte. Tampoc Mata, ja que no va assistir «com a Secretària d'Estat sinó a títol personal», va assegurar Mir.

És si més no sorprenent que una convocatòria pública no tingui paraules. La d'ahir va ser una reivindicació silenciosa. Només alguns professionals van assegurar que el motiu de la seva assistència era per demanar que no es criminalitzés a la seva companya abans de ser jutjada. Alguns dels signants van expressar que volien reivindicar el respecte que tenen per la detinguda com a professional de la medicina.

Cal recordar que han estat les autoritats alemanyes les que van instar un procés d'extradició, acusant la dona d'un presumpte segrest parental. Ara tenen 40 dies per completar aquesta demanda. Mentrestant, la menor segueix al Centre de la Gavernera esperant una resolució.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT