PUBLICITAT

La Copa del Mundial del 2010 vindrà al Principat el mes vinent

  • La data està per confirmar i s'exposarà a l'ambaixada espanyola i a un altre lloc encara per decidir
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un apassionat de la roja s'immortalitza amb la Copa del Món al Museu Olímpic de Montjuïc, el gener passat. Foto: JORDI COTRINA

La primera Copa del Mundial de futbol que va conquerir la selecció espanyola l'any passat a Sudàfrica vindrà al Principat. Les bones relacions que existeixen entre les Federacions que presideixen Ángel María Villar (RFEF) i Toni Giribet (FAF) ha fet possible que el trofeu que acredita la roja com a campions del planeta es pugui exposar també en territori tricolor amb l'objectiu de que tots els habitants del país que ho desitgin puguin veure'l de prop, en directe, i fotografiar-se amb ell.

La planificació de l'arribada de la copa està encara per determinar, malgrat que la Federació Espanyola va confirmar ahir a aquest rotatiu que vindrà segur el mes vinent i tot apunta a que serà abans que acabi la temporada, és a dir, abans del 22 de maig, dia en què es disputarà l'última jornada de la Lliga BBVA i amb els campions de la Copa del Rei i de la Champions ja definits.

UNA PERSONALITAT / Això significa que no vindrà ni el gran culpable Andrés Iniesta ni cap dels altres 22 herois del combinat espanyol però el propi Villar vol buscar un forat en la seva apretada agenda per poder venir en persona o delegar-ho a alguna personalitat que podria ser el director tècnic, Fernando Hierro, o el propi seleccionador, Vicente del Bosque. Per això encara està tot per definir.

Una idea aproximada de la possible ruta que protagonitzarà la copa a Andorra serà l'acte de presentació del trofeu a l'ambaixada espanyola i davant les autoritats per buscar-li posteriorment una ubicació de cara al públic d'una manera similar a la que va fer el Comú d'Andorra la Vella quan va dur les sis copes del Barça l'abril de l'any passat al hall del Centre de Congressos de la capital. Llavors es van mobilitzar 6.000 persones, es van formar llargues cues i l'exposició va venir acompanyada per diferents activitats lúdiques per arrodonir la jornada, demostrant ser un dels actes que més atracció ciutadana ha tingut mai i en aquesta ocasió la Copa del Món romandrà com a mínim un dia i al seu voltant, novament, hi ha la intenció que es visqui un dia de festa.

Així doncs els més de 25.000 residents espanyols més els andorrans arrelats al futbol que practica el país veí podran gaudir de la Copa més important que ha aconseguit la RFEF en els poc més de cent anys d'història que té.

Han passat nou mesos des de que Íker Casillas, el capità, va aixecar el trofeu a l'estadi Soccer City de Johannesburgo després de derrotar Holanda amb el gol en la pròrroga d'Iniesta. Des de llavors el trofeu no ha parat de viatjar perquè tot le món pogués veure'l de prop a llocs com l'Expo Universal que es va fer l'agost passat a Shangai (Xina) i concretament a Espanya, a totes les ciutats importants del país: va començar a la Madrid i ha estat a Granada, Valladolid, Huelva, Santiago de Compostel·la o Barcelona, on també va haver-hi del·liri i llargues cues al Museu Olímpic de Montjuïc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT