PUBLICITAT

Alcobé és el següent en afegir-se a la llista de Martí

  • El futur cap de Govern confia en Saboya, Altimir, Tor i Armengol
J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El futur síndic, Vicenç Mateu, i Jordi Alcobé, que encapçalarà un ministeri Foto: EL PERIÒDIC

L'economista Jordi Alcobé és el proper nom de la llista definitiva que Toni Martí està dissenyant per al seu nou Govern, d'un perfil molt tècnic i amb cares noves que donin l'aire de renovació. Algunes fonts van donar ahir per fet el sí definitiu del polític canillenc, que en tot cas és el que té més avançada la incorporació definitiva a l'Executiu de DA, en el qual Martí vol comptar amb el també economista i empresari Gilbert Saboya, amb Pere Altimir, Imma Tor i Miquel Armengol, empresari del sector de l'alimentació.

Qui de moment té més complicada la resposta al líder de DA és Tor, per a qui està reservada la cartera d'Exteriors. Amb tot, però, l'exdiplomàtica andorrana té un compromís laboral amb l'associació de la francofonia que frena de moment la resposta afirmativa.

La resta de candidats tenen bona predisposició i el camí més aplanat, ja que depenen d'acabar de solventar alguns serrells en les seves responsabilitats professionals, lligades a les seves empreses i la necessitat de desvincular-se d'elles per poder encapçalar un ministeri.

En aquest escenari s'hi troben Saboya, Altimir i Armengol, amb els quals compta Martí per completar un gabinet que serà curt en un moment en què l'austeritat ha de ser un exemple des de l'Administració. Amb aquests tres noms, més Alcobé , Tor i Jordi Cinca (número dos a l'Executiu al capdavant del Ministeri de Finances), a Martí li queden bàsicament dos noms més per completar la llista de ministres.

MANS LLIURES / Assignar ministeris és difícil, ja que Martí ha volgut abans assegurar-se la predisposició a formar part del seu equip i tenir les mans lliures per col·locar cada peça. Sí té clar el líder demòcrata que els interessos parroquialistes no seran tinguts en compte i que vol persones amb un perfil tècnic capacitades per comandar qualsevol de les carteres.

Només Cinca tenia assegurada la presència al futur gabinet, que Martí vol tenir enllestit abans de la seva investidura. Al legislatiu, Vicenç Mateu i Mònica Bonell faran tandem com a síndic general i subsíndica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT