PUBLICITAT

Mobilització en suport a la metge presa per segrestar la filla

  • El personal sanitari es concentrarà avui en favor de la psiquiatra que serà extradida a Berlín
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Foto: EDUARD COMELLAS

El personal de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell farà avui al migdia una concentració de suport a la metgessa d'origen alemany que va ser empresonada la setmana passada per un suposat delicte de segrest de la seva filla. Era el pare qui en tenia la custòdia i el que va denunciar que la mare se l'havia endut sense el seu consentiment. La protesta tindrà lloc a les 13.45 hores a la planta 0 del centre hospitalari i ha estat convocada per l'Àrea de Salut Mental, on treballava la detinguda.

Una especialista del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) resident al Principat des de fa uns dos anys està empresonada al centre penitenciari de la Comella esperant ser extradida a Berlín. Es tracta d'una psiquiatra infantil que és reclamada per les autoritats alemanyes per jutjar-la d'un suposat delicte de segrest parental.

La professional mèdica serà jutjada per endur-se la seva filla, menor d'edat, sense el consentiment del pare quan a aquest li hauria correspost la custòdia de la nena segons una ordre judicial dictada a Londres, on vivia la parella quan es va separar. La detenció de la dona, dijous de la setmana passada al migdia, hauria fet tocar a la fi una reclamació que el pare de la menor, que ara té deu anys, va denunciar l'abril del 2006, moment a partir del qual no hauria tornat a veure la nena.

Des del moment de la detenció la filla ha estat traslladada al centre de la Gavernera.

Les autoritats judicials alemanyes que estaven sobre el cas van completar dues setmanes abans tots els procediments exigits per la legislació andorrana per poder sol·licitar l'extradició de la metgessa. Un cop fets tots els tràmits, agents del grup de cooperació internacional de la policia van procedir a detenir la dona.

Alemanya té 40 dies per acabar de completar la demanda d'extradició. Després serà el Tribunal de Corts que, en el marc d'un judici, haurà de resoldre si s'escau traslladar la dona a l'Estat germànic. Al Principat no es jutja el fons del cas. No es decidirà si efectivament hi ha hagut segrest parental o no.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT