PUBLICITAT

Ramírez vol córrer una marató a cada continent i al Pol Nord

  • En farà un total de vuit des del maig a la Xina i acabarà a l'abril del 2014 i ha escollit les curses segons el terreny
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ivan Ramirez disputa la Mitja Marató de Valdejalón (província de Saragossa), el 31 de maig de l'any passat. Foto: EL PERIÒDIC

Iván Ramírez té un projecte entre mans atípic dins el món de l'atletisme però original i atractiu. El fondista andorrà del club aragonès Cajalón–Condor Calatayud ha ingeniat un projecte que consisteix en disputar una marató en cada un dels set continents del planeta i com a cirereta del pastís per culminar l'obra correrà al Pol Nord.

Aquesta iniciativa, bautitzada com la Grand Slam Marathon, contempla tres anys de vida i suposaria per a ell ser el primer andorrà que aconsegueix una fita així: «No més de 30 persones l'han fet i si no m'equivoco ningú del país. Es tracta d'un somni; d'una aventura única que també pot servir per honorar el nom d'Andorra lluny de les seves fronteres», va explicar l'atleta.

No hi ha, per tant, cap ànim de lucre en aquest projecte tot i que Ramírez està mirant de trobar espònsors perquè l'ajudin a costejar-se els viatges i les estades, que fent números el pressupost rondarà els 25.000 euros. «Vull fer soroll sobre això a través de les xarxes socials i tot ajut és poc per culminar una experiència apassionant», va explicar.

RES DE CURSES MEDIÀTIQUES / De les vuit maratons que ha escollit Ramírez cap d'elles té un prestigi internacional com pot ser, per exemple, la de Nova Iork a la qual cada any s'hi desplaçen nombrosos andorrans. A més, cap de les curses està datada en època de grans curses com poden ser Mundials o Europeus –que ja va disputar l'any passat a Barcelona. Ell ha basat l'elecció en el terreny. Cada cursa té les seves característiques singulars.

Per començar, l'1 de maig té prevista la primera carrera a la Xina. Aquesta consistirà en completar els més de 5.00 esglaons de la gran muralla, en el punt ubicat a la província de Tianjin. El 13 de novembre es desplaçarà a Atenes, on va néixer la cursa dels poc més de 42 quilòmetres i per tant, la més simbòlica per història.

El 27 de gener del 2012 tocarà la tercera prova, a Egipte. Serà un recorregut asfaltat amb trams de sorra en un circuit urbà de 10km al qual els corredors hauran de completar quatre voltes a Luxor, a la ribera oriental del Nil. El 22 de juny del mateix any està datada la Marató Internacional de la Bandera, a Rosario (Argentina), que transcorre per la vorera del riu Panamà i a l'octubre serà el torn de la Niàgara Falls, la única marató que comença en un país (Nova Iork, els Estats Units) i acaba en un altre (Ontario, Canadà) i al juliol del 2013 serà el torn de la d'Austràlia, als suburbis de l'Oest de Sydney.

ELS DOS POLS / I l'aventura als dos pols està datada per al novembre del 2013 a l'Antàrtida, amb temperatures extremes, vent i un clima sec, i a l'abril del 2014 a l'Àrtic, on predominarà el terreny gelat i també les baixes temperatures.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT