PUBLICITAT

La primera FiraSport compleix les expectatives d'expositors

  • Un total de 45 estands donaran a conèixer l'oferta esportiva a l'estiu i organitzaran tallers i tornejos
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cunill, Vila i Pifarré presenten els estands i les activitats que configuraran la primera edició del FiraSport, ahir. Foto: TONY LARA

Un total de 45 expositors participaran finalment a la primera edició de FiraSport, un esdeveniment que el Comú d'Andorra la Vella va decidir impulsar amb un doble objectiu: convertir-se en un aparador de l'activitat esportiva a l'estiu d'una banda i, de l'altra, «oferir una alternativa més d'oci i lleure tant per als ciutadans d'aquí com per als turistes, pensant sobretot en els que vénen de les comarques veïnes». Així ho va explicar la directora de Banca Comercial de Crèdit Andorrà –entitat patrocinadora–, Sílvia Cunill, en la presentació que va fer ahir de la fira, acompanyada pel cònsol menor de la capital, Josep Vila, i el responsable de l'empresa coorganitzadora –Studio Eventia–, Agustí Pifarré. Els estands representaran les institucions participants (el Comú d'Andorra la Vella, Andorra Turisme i els Bombers), les estacions d'esquí, diferents gimnasos i centres esportius, empreses de golf i d'escalada, una llibreria especialitzada en publicacions de muntanya, el Club Nàutic d'Andorra i diverses federacions esportives. A més, en paral·lel a la fira, s'organitzaran una quarantena d'activitats, entre tallers, competicions i exhibicions.

El cònsol menor Josep Vila va destacar, entre totes aquestes activitats, els tallers d'educació viària –que el Servei de Circulació del Comú ofereix regularment a les escoles–, de caiac, d'equitació i de minigolf, així com el FiraSport Cicling. En aquest cas, es tracta d'una activitat coorganitzada pels comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino, per a la qual s'instal·laran més de seixanta bicicletes en un dels dos envelats habilitats per a la fira.

FiraSport tindrà lloc del 15 al 17 d'abril, al Parc Central d'Andorra la Vella. En aquesta primera edició, hi haurà una fira comercial, instal·lada a l'envelat de FiraSport pròpiament dit, i un segon envelat més festiu, que acollirà les competicions, les activitats de lleure i les retransmissions del Barça-Madrid de lliga, el 17 d'abril, i la final de la Copa del Rei, entre aquests dos mateixos equips, el dia 20 d'abril.

A més, algunes de les activitats es faran a l'aire lliure, aprofitant tot l'espai que ofereix el Parc Central. Així, a l'exterior, s'hi duran a terme els tallers d'educació viària, el de minigolf, el d'equitació de ponis i el de caiac –a l'estany del parc–, a banda que Vallnord hi instal·larà els seus inflables. Dissabte a la tarda també hi haurà una trobada de personatges infantils, amb la participació del Piolet de RTVA, el Fresquet del Palau de Gel i l'Agustina de Vallnord.

Pel que fa a les activitats esportives, Vila va destacar el FiraSport Cicling, que pretén donar coneixements sobre la pràctica de la bicicleta, així com els diferents tornejos: de tennis taula, d'escacs i de bàsquet 3x3.

La presència de 45 expositors ha permès complir les expectatives que els organitzadors s'havien fixat inicialment, tal com va explicar Agustí Pifarré. El Comú i Studio Eventia es plantegen fer una segona edició, a la tardor, si aquesta primera es desenvolupa exitosament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT