PUBLICITAT

La Policia alerta que necessita més efectius per mantenir el servei actual

  • El director del Cos, Jordi Lluís, partidari de fer menys tasques administratives per poder estar més al carrer
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els agents retiren la bandera en el moment en què finalitza el lliurament de credencials de la cinquantena promoció de la Policia, ahir al migdia Foto: TONY LARA

El director de la Policia d'Andorra, Jordi Lluís, alerta que, si el cos no creix en nombre d'efectius, en el futur s'haurà d'estudiar la possibilitat de deixar d'assumir algunes funcions que els agents compleixen, en l'actualitat, «per tradició». Lluís va fer aquestes declaracions en el marc de l'acte de lliurament de credencials als quatre agents de la 50a promoció de la Policia, un acte que va tenir lloc ahir al migdia i que va comptar amb l'assistència del cap de Govern en funcions, Jaume Bartumeu, i d'altres autoritats. Lluís va recordar que hi ha determinats processos administratius que en aquests moments fan els agents, mentre que la voluntat de la direcció és alliberar els seus efectius d'aquestes tasques per tal que puguin «estar al carrer». Amb tot, va subratllar, si finalment la Policia deixa de fer algunes d'aquestes funcions, el canvi es durà a terme garantint en tot moment el màxim nivell de seguretat al país, que actualment disposa de 250 policies.

Jordi Lluís va insistir, en paraules recollides per l'ANA, que «caldria incrementar» el nombre d'agents –en concret, va dir que serien necessaris 20 agents més. De fet, el director de la Policia va voler deixar clar que, si no s'augmenta el nombre d'efectius, «si més no haurem de deixar de fer algunes de les funcions que fem» perquè, segons va dir, «no es pot fer d'altra manera». Per al director de la Policia, «o augmentem la plantilla amb nous agents o haurem de deixar de fer algunes de les feines que fem». El director va recordar igualment que «els problemes van creixent i, si el cos no creix en efectius, cada vegada serà més difícil donar resposta a les necessitats que el país té en l'àmbit de la seguretat».

Lluís va assegurar que aquest neguit és «de fa temps» i va subratllar que «la seguretat costa», de manera que «si es volen mantenir els nivells de seguretat que hem tingut en aquest país, penso que s'ha de fer un esforç a l'hora de dotar el cos dels recursos necessaris». Ara per ara, un problema que té la institució és que es van produint baixes, com les del passat 2010, que seran cobertes per les noves promocions, però que, no obstant això, «no hi ha un increment d'efectius».

Estudi previ / Per a l'eventual reducció de tasques, Lluís va dir que caldrà fer «un estudi aprofundit», però bàsicament es tractaria «d'intentar que el màxim de tasques administratives siguin assumides pels administratius i que els policies puguin estar al carrer». Així mateix, va assenyalar que «el volum de papers i tràmits s'ha de reduir perquè la gent estigui realment al carrer i no tancats en un despatx».

De la seva banda, el ministre de l'Interior en funcions, Víctor Naudi, va reconèixer que calen més efectius a la Policia, però que només amb això «no n'hi ha prou». Segons va explicar, «cal complementar-ho amb altres mesures de formació i també col·laboració amb els agents de circulació dels comuns», ja que això permetria que la Policia, a igual nombre d'efectius, fos més àgil.

Naudi va manifestar que aquests últims mesos s'ha avançat justament en aquest sentit. «S'avança de forma positiva amb els comuns, i cada dia s'anirà perfeccionant més, la seguretat quedarà garantida i el servei al ciutadà millorarà», va afegir l'encara responsable d'Interior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT