PUBLICITAT

Encamp presenta incident de nul·litat a l'última sentència del Superior

  • Casadevall lamenta que l'actuació del Comú encampadà «dilati més el procés judicial»
EL PERIÒDIC
ENCAMP / CANILLO

Periodic
Els cònsols Miquel Alís i Enric Casadevall, en una foto d'arxiu Foto: ANA

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, defensa la presentació de l'incident de nul·litat a la sentència del 4 de març del Tribunal Superior, que dóna la raó a Canillo en el conflicte que els enfronta a la zona del riu de Massat, argumentant que «el que voldríem és que la sala administrativa del TS es declarés incompetent i ho passés a la sala civil», que és la que ha de dirimir sobre conflictes de delimitacions territorials. En declaracions a l'ANA, Alís va afirmar que «per defensar els nostres drets ho hem d'anar a fer a la sala civil i no pas a l'administrativa», però havent declarat nul·la la sentència prèviament. Per la seva banda, el cònsol de Canillo, Enric Casadevall, va replicar que la sentència és molt clara i que «ja hem perdut prou temps entre uns i altres».

El Comú d'Encamp ha decidit presentar un incident de nul·litat d'actuacions a la sentència del Tribunal Superior de Justícia del passat 4 de març, en la qual es dóna la raó al Comú de Canillo en el conflicte de competència territorial a la zona del riu de Massat. El cònsol major d'Encamp va explicar que, malgrat que la sentència del TS del 4 de març ja recull que qualsevol de les parts pot portar el tema a la jurisdicció civil –competent en qüestions relacionades amb delimitacions territorials–, la voluntat del Comú que encapçalar és que, prèviament, es declari nul·la la sentència dictada pel Superior. En cas que el Tribunal Superior desestimi l'incident de nul·litat, Encamp tornarà a portar el tema davant del Tribunal Constitucional.

Pel seu cantó, Casadevall es va reafirmar en el posicionament inicial i va insistir que «no existeix discussió sobre la delimitació territorial en les sentències de Concòrdia de l'any 2000, que contemplaven aquesta línia divisòria al riu de Massat». A més, el mandatari canillenc va lamentar que, amb l'actuació del Comú d'Encamp, «el procés judicial es dilati encara més en el temps».

Les demandes d'Encamp / El Comú d'Encamp ha presentat l'incident de nul·litat perquè considera que la sentència del 4 de març no respon la demanda del Tribunal Constitucional, quan aquest va retornar el procés judicial al Superior perquè argumentés millor la decisió presa amb anterioritat. Per tant, la corporació encapçalada per Miquel Alís demana, d'una banda, la suspensió del procediment judicial fins que no s'hagi dirimit la controvèrsia territorial entre els dos comuns i, de l'altra, dirimir les divergències territorials davant de la jurisdicció civil, que és la competent en aquesta matèria.

En l'escrit presentat al Tribunal Superior de Justícia demanant l'incident de nul·litat, la corporació que presideix Alís argumenta que la sentència del 4 de març «ha tornat a comportar una autèntica i palesa vulneració del dret a la jurisdicció del Comú d'Encamp». Segons el text, amb data del 23 de març, «la resolució del TS (del passat 4 de març) continua prejutjant una qüestió de caire civil com és l'atermenament dels terrenys propis d'Encamp i Canillo» i recorda que la jurisdicció administrativa no té potestat per decidir quins són els límits territorials entre Canillo i Encamp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT