PUBLICITAT

Patrimoni Natural fa un control amb videocàmeres de la cria de trencalòs

  • La parella que nidifica al Principat va tenir un pollet al voltant del 10 de març
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La parella de trencalossos que nidifica al Principat Foto: JORDI DALMAU

El Departament de Patrimoni Natural està fent el seguiment de la cria que la parella de trencalossos establerta a Andorra ha tingut aquest any. De moment, el seu creixement segueix l'evolució normal, però no es podrà parlar d'èxit fins que no comenci a volar, cosa que es calcula que farà a final del mes de juny o a començament del mes de juliol. Tal com va explicar a l'ANA el cap de la Unitat de Fauna, Landry Riba, van ser dos els polls que enguany van néixer, al voltant del 10 de març, tot i que un d'ells va morir una setmana més tard. El pollet que de moment ha sobreviscut, que és el cinquè que té la parella des que es va iniciar el seu seguiment el 2004, arriba després de dos anys de fracàs en la reproducció. Per aquest motiu, aquest any el seguiment s'està fent a través de càmeres de vigilància.

La parella de trencalossos van fer la posta dels ous al gener i, al voltant del 10 de març, van néixer els dos polls, amb cinc dies de diferència. Al cap d'una setmana, el poll més dèbil va morir, mentre que el més gran ha estat alimentat pels pares de manera habitual.

En aquesta ocasió, si hi ha algun problema abans que el trencalòs comenci a volar, Riba està convençut que es podran conèixer els motius del fracàs gràcies al seguiment a través del sistema de videovigilància instal·lat al niu.

El seguiment del cicle d'aquesta espècie animal es fa cada any en el marc del Pla d'actuacions per a la conservació del trencalòs (PACT), dut a terme entre el Govern i l'Agrupació per a la Defensa de la Natura (ADN). Aquest Pla es va iniciar el 1999 i va ser el 2004 quan es va identificar i començar el seguiment de la parella de trencalossos que nidifica anualment al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT