PUBLICITAT

El diari 'Més Andorra' deixa d'informar la ciutadania del país

  • El rotatiu, amb poc més de cinc anys, tanca per motius econòmics
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una persona llegeix el darrer número del "Més Andorra" Foto: TONY LARA

Andorra ha perdut una de les quatre capçaleres que diàriament informaven la població. El diari gratuït Més Andorra ha hagut de tancar per motius econòmics. Aquest era el rotatiu més jove del Principat, que es publicava de dilluns a divendres i es difonia gratuïtament amb expositors situats estratègicament pels carrers de totes les parròquies del país. La d'ahir va ser l'edició número 1.378 i va ser la darrera d'aquest rotatiu.

El primer número del Més Andorra va sortir el 3 d'octubre del 2005. El primer director que va tenir va ser Àlvar Valls. Després han estat diversos els que s'han encarregat de la publicació. Jaume Ramisa i Toni Cornella són d'altres noms que han assumit la direcció del mitjà en algun període. Aquest diari, que informava del que succeïa al país a través de les seves 24 pàgines de mitjana, va destacar sempre per la joventut de la seva redacció.

El rotatiu ha patit, en els cinc anys i escaig de vida, dos canvis importants de societat. Primer va ser Aira SL, vinculada al grup de premsa i audiovisual català 100% Comunicació, la societat encarregada de la seva edició. Més tard va ser Matèria Grisa SL qui va assumir l'edició del Més Andorra, un canvi de societat lligat també a un canvi d'accionariat.

També al llarg d'aquest temps, el diari va experimentar canvis en el disseny. El darrer va aconseguir convertir-lo en un diari més amè i de lectura més fluïda, que el va apropar més als lectors. Aquest canvi de disseny també va dur associat un canvi en els continguts, amb informacions més elaborades, seguint les demandes dels lectors. També es va enfortir la secció destinada a les informacions del Pirineu. Abans d'aquests darrers canvis, el Més Andorra va poder presumir de ser el primer gratuït del país en sortir íntegrament en color.

Alguns dels col·laboradors més destacats amb qui ha comptat el rotatiu són Josep Maria Beal –que des de l'inici de l'aventura del Més Andorra i fins al final ha anat aportant regularment els seus escrits d'opinió, igual que El Almi Mustapha Musta–, Antoni Morell, Maria del Carme Barbero, Domènec Bascompte, Fèlic Canet, Roser Carol, Aberrahim El Hamdaoui, Angelina Mas, Gualbert Osorio, Delfí Roca, Teresa Rodrigo, Noemí Rodríguez, Montserrat Ronchera, Sícoris, Imma Torra, Carles Torres, Elisenda Vives, i més recentment Josep-Lluís Marqués, Rosa Bassaganya, Ricard de la Casa, Esther Gómez, Rocío Narváez i Jéssica Garcia, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT