PUBLICITAT

Xavier de la Rosa: «A Múrcia vam demostrar una enorme força física i psicològica»

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
De la Rosa, moments abans d'una roda de premsa a la seu del club. Foto: TONY LARA

Xavier de la Rosa (6 de juliol del 1971) ha estat el patró d'un vaixell anomenat BP Andorra que va assolir la classificació matemàtica per jugar el play-off d'ascens a la Divisió d'Honor el cap de setmana quan encara falten quatre jornades per l'acabament de la fase regular. Ara, amb l'objectiu complert, toca gaudir i lluitar per ser a l'elit del futbol sala espanyol, on hi ha la millor competició domèstica del planeta però els problemes no acaben de desaparèixer per a un equip que aquesta temporada les ha vist de tots els colors.

–ElPozo Ciutat de Múrcia és el filial de tot un campió d'Europa que havia guanyat al poliesportiu i que li el BP li ha tornat la moneda. ¿Quina lectura mereix aquest triomf?

–La lectura adequada és que amb dos lesionats [Aranburu i Cabinho] hem jugat cinc partits excepcionals. Continuem tenint ocasions a banda dels problemes.

–¿És un èxit dir que a quatre jornades perquè acabi la lliga el BP ja sap que jugarà el ‘play-off'?

–Un èxit total, diria jo. Sobretot per com ha anat l'any es tracta d'una gran notícia.

–La marxa de Jandro, el seu antecessor, Jorge Días, dos pilars com Marimón i Marc Fernández, la plaga de lesions... ¿Que passaria si no s'hagués assegurat la plaça entre els vuit primers?

–Reconec que hauria estat complicat lluitar per la fita perquè tenim les baixes d'Aranburu, Cabinho i avui [ahir per al lector] ens han confirmat que Carlinhos té per un mes (rebifa). Sense tres jugadors tan importants no sé que hauria passat, per això assegurar-nos el bitllet ara és una gran notícia amb tantes baixes que tenim.

–¿Com ho fa aquest equip perquè no l'afectin aquests problemes?

–A Múrcia vam jugar un partidàs, vam demostrar una enorme força psicològica. Ara mateix estem en un punt físic i mental molt fort.

–125 gols marcats en 32 partits. Només quatre equips superen el BP. S'exagera quan es parla en certes ocasions de falta de gol?

–Generem moltes ocasions i els números manen en aquest aspecte. També és cert que si tinguéssim un killer que no tenim... Per exemple Fabricio (golejador del Ribera de Navarra amb 34 gols) em va dir quan vam jugar contra ells: «Si estigués al teu equip portaria més de 50 gols...». Però és important que en atac surtin les ocasions perquè juguem amb una pressió en zona que fa obrir els partits.

–¿Quina és ara la prioritat de cara al ‘play-off'?

–Recuperar els tres lesionats. Ha estat un cop molt dur però ens aixecarem, com hem fet fins ara. El gran problema és que tinc cinc jugadors de pista a disposició i els tres lesionats arribaran justíssims al 14 de maig. Igual hem de fer alguna reforma, que no seria fitxar perquè no podem però sí donar més minuts als jugadors del juvenil.

–¿Quin ambient es respira al vestidor?

–Molt bo. Estem molt units, anem tots a una.

–¿Algun pla específic per als tres lesionats?

–Aranburu ja està treballant, fent físic matí i tarda. Cabinho començarà amb el fisio la setmana que ve i esperem que Carlinhos també. Han d'estar a punt com sigui per al play-off.

–De la Rosa continuarà l'any que ve independentment de si el BP puja a Honor o no?

–Sí, em faré fitxa per jugar també vista la plaga de lesions que tenim (riu amb to de broma). Parlant amb seriositat no ho sé ni em preocupa. No amago que jugar el play-off em fa molta ilusió i amb els tres recuperats estic segur que podem passar-ho molt, molt bé.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT