PUBLICITAT

Els dominis s'esforcen per arribar a Setmana Santa

  • Les previsions d'ocupació es troben «una mica per sota» que l'any passat
E. O. G.
ESCALDES-ENGPRDANY

Periodic
Un grup d'esquiadors a Arcalís Foto: VALLNORD

Els esforços de les estacions d'esquí es centren en garantir la neu fins a la Setmana Santa. Mentre Naturlàndia ha tancat ja els circuits d'esquí de fons i Grandvalira el sector de Canillo, Vallnord va anunciar ahir que reduïa l'horari d'obertura de les 9 hores a les 15 hores. En consonància, el domini de les Valls del Nord rebaixa el preu dels forfets de dia d'adult als 25 euros i el de jove a 21,5 euros. Amb aquestes mesures, Vallnord confia en poder mantenir al sector Arcalís un 70% de les pistes obertes, que ahir tenien cotes d'entre 60 i 150 centímetres; a Arinsal un 65% de les seves pistes esquiables amb gruixos d'entre 50 i 90 centímetres; i a Pal continuar disposant del 60% de pistes obertes amb cotes d'entre 50 i 70 centímetres.

Pel que fa a Grandvalira, el domini va informar que els esforços dels tècnics es centren ara en mantenir la connexió entre els sectors. Des del domini es va insistir que la previsió és de mantenir-los tots oberts, amb l'excepció de Canillo que ja va tancar portes, fins el dilluns de Pasqua, el dia 25 d'abril. En aquest sentit, s'és optimista amb la previsió meteorològica, que apunta l'arribada d'un front d'aire fred de cara al proper dia 19 d'abril, que podria deixar nevades generoses, segons va informar el domini. El diumenge van caure algunes volves de neu per sobre de la cota dels 2.000 metres. La principal preocupació de Grandvalira és, doncs, aquesta setmana, en la que es «pateix» sobretot per les cotes més baixes, mentre que a les altes la qualitat de la neu es manté més o menys estable.

Arribada d'esquiadors / Les previsions d'ocupació per a la Setmana Santa estan «una mica per sota» que no pas l'any passat, segons van apuntar tant des de Naturlàndia com des de Grandvalira. Malgrat tot, el parc lauredià és «moderadament optimista», ja que el turista de Setmana Santa és de proximitat i pren les decisions en l'últim moment. Igualment, el director de l'ecoparc, Ricardo Masegosa, va apuntar que els conflictes al món àrab podrien beneficiar l'arribada de turistes al Principat. Pel que fa a Grandvalira, aquesta setmana ja han arribat entre 2.000 i 3.000 esquiadors portuguesos i per Setmana Santa es confia superar els 8.000 esquiadors.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT