PUBLICITAT

Adéu a la temporada d'esquí

  • Final de festa a Canillo per tancar uns Nacionals on només hi ha hagut un guanyador sènior, amb Esteve
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Alguns dels premiats de la Copa Coprínceps, ahir a la plaça del telecabina de Canillo. Foto: FAE

La temporada d'esquí ja ha acabat. La calor dels últims dies ho anunciava, però oficialment per a la FAE ahir va ser el dia per tancar la feina. La plaça del telecabina de Canillo es va omplir de gom a gom per veure el lliurament de trofeus de totes les categories dels Campionats Nacionals d'Andorra, i hi van ser tots els esquiadors del país que han obtingut bons resultats, fossin de la FAE, de Comitè o de qualsevol club del Principat.

Les categories premiades van ser pollets A, infants 1 i 2, júnior 1 i 2 i sèniors, on només hi ha hagut aquest any un vencedor dels Nacionals. Aquest ha estat Kevin Esteve, guanyador de l'eslàlom gegant. De la resta, ni en categoria femenina ni masculina hi ha hagut vencedors, perquè Esteve no va acabar la segona mànega de l'eslàlom de divendres, ni Roger Vidosa cap de les dues curses (eslàlom i eslàlom gegant) per problemes a l'esquena, i tampoc no ha participat Mireia Gutiérrez, amb molèsties a un genoll que aquesta setmana ha de començar a tenir solucions de futur amb el dictamen del metge.

Amb tot, en les altres categories hi va haver victòries de Sofie Juarez per doble triomf (eslàlom i eslàlom gegant), Esteve Dolsa (eslàlom gegant) i Francesc Menéndez (eslàlom)en júnior 2, mentre que en júnior 1 els noms destacats van ser els d'Alexandra Borja i Arnau Puig, tots dos vencedors en les dues disciplines.

En infants 2, Xavi Salvadores va manar amb suficiència tant a l'eslàlom, a l'eslàlom gegant com al súper gegant, mentre que Carmina Pallàs va fer exactament el mateix en les tres modalitats. En infants 1, Robert Martí va vèncer l'eslàlom i el súper gegant, mentre que Ramón Cierco es va imposar a l'eslàlom gegant, i Mariona Raméntol va ser la millor en eslàlom gegant i súper gegant, mentre que en eslàlom la primera va estar Noemí Mora. Ja en pollets A, els vencedors van ser Laura Quella i Guillermo Jáuregui.

Així mateix, ahir també es va guardonar els guanyadors del premi Copa Coprínceps, que va ser per 22 corredors de pollets A i infants 1 i 2, a més del premi al Mèrit Esportiu d'aquesta temporada, que ha estat per l'Esquí Club Ordino-Arcalís (ECOA), que ha revalidat el guardó obtingut la temporada passada. Aquest darrer premi és per al club amb millors resultats al llarg de la ja finalitzada temporada 2010-2011.

ÚLTIMA CURSA AL PAS / També ahir es va tancar la temporada amb competició, ja que la pista Francesc Viladomat del Pas de la Casa va acollir l'últim eslàlom gegant FIS del calendari de la FAE. En categoria masculina el podi va ser andorrà amb Kevin Esteve, Esteve Dolsa i Robert Solsona, mentre que Àxel Esteve va ser 5è. Menéndez va acabar 13è, Ferrer 19è, Viladomat 20è, López 23è, Berges 27è, Puig 31è i Fernández 37è. Altres 15 andorrans no van poder acabar. En categoria femenina, el podi va estar lluny de les esquiadores del Principat. La millor va ser Andrea Machado, 12a, mentre que Meritxell Pages va ser 22a. Hi van haver cinc andorranes que no van finalitzar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT