PUBLICITAT

Teatre de joves i per a joves

  • L'ENA porta a les Fontetes ?Cuques', una obra ambientada en un pis d'estudiants
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Els quatre joves actors en una de les escenes de ?Cuques', ahir al teatre de les Fontetes Foto: ÀLEX LARA

L'Escena Nacional d'Andorra (ENA) va portar, ahir al vespre, l'obra Cuques, de Blanca Bardagil, –una comèdia contemporània que combina elements del drama amb certs tocs d'humor negre, amb un gir inesperat al final, que invita a la reflexió– al teatre de les Fontetes de la Massana. «Una obra feta per gent jove per atraure la gent jove», tal com la va descriuret una de les integrants de la productora A4MANS, Montserrat Mas. L'obra va ser representada per primera vegada a Andorra al teatre de les Fontetes de la Massana, portada per l'ENA, plataforma de les arts escèniques promoguda pel Govern, el Comú de la Massana i Crèdit Andorrà. Cuques és protagonitzada per quatre joves actors d'entre 19 i 26 anys, dos nois i dos noies entre els quals hi ha l'andorrà Boris Cartes, el més jove de tots. Justament, un dels objectiu fundacionals de l'ENA és promocionar els artistes del país.

L'obra, escrita i dirigida per Blanca Bardagil, de 22 anys, està basada en una plaga de cuques que habiten a un pis d'estudiants i que es van reproduint a mesura que els problemes augmenten en l'argument de l'obra. Paral·lelament, un jove que s'ha quedat sense parella intenta trobar xicota a través d'una agència de contactes, i en falsejar la seva personalitat amb la del seu amic, les coses es comencen a complicar.

La producció de l'obra ha estat cosa de la productora A4MANS, i una de les seves integrants, Montserrat Mas, va explicar que el que té d'especial Cuques és que està feta per gent molt jove, des de la directora que té 22 anys, fins els actors, passant per tot l'equip de tècnics i fins i tot el músic, ArnauTordera, que ha compost expressament les músiques per a Cuques. D'aquesta manera es vol arribar a un públic jove, poc habitual a les sales de teatre, al que es confia que es podrà arribar gràcies al llenguatge i la trama juvenil que caracteritzen l'obra.

Boris Cartes és un actor andorrà que interpreta el paper de l'Ignasi, el noi amb sort de l'obra. Cartes va avançar que se'l podrà tornar a veure properament a la Casa del Llibre de Barcelona, en un espectacle de poemes, Elogi de la Veritat, però que encara no té previst tornar al Principat amb altres obres. Els altres actors són Iban Valero, Cristina Arenas i Nadina Campàs.

Abans d'estrenar a Andorra, a l'escenari de la sala de les Fontetes, Cuques ja es va presentar a la sala Ponent, de Granollers, i el proper 15 d'abril els joves actors en faran una nova representació a la sala La Planeta de Girona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT