PUBLICITAT

Mateu i Bonell presidiran el Consell General

  • Armengol serà el president suplent del grup parlamentari de DA
  • La negativa del PS a entrar al govern d'unitat proposat per Martí "sap greu" a la formació
08_04_democrates
Jordi Cinca i Ladislau Baró en la compareixença d'aquest divendres al matíl. Foto: ÀLEX LARA
Demòcrates per Andorra ha acabat de definir la presidència del Consell General, anunciant que Vicenç Mateu serà el proper síndic general i Mònica Bonell serà la subsíndica. Durant la roda de premsa oferta pel futur president del grup parlamentari de DA, Ladislau Baró, i pel número dos de la llista nacional del partit, Jordi Cinca, també s'ha informat que Daniel Armengol serà el vicepresident del grup parlamentari. Quant als ministeris encara no han volgut avançar cap nom i han recordat que Toni Martí té el vistiplau de tots els membres del partit per triar a qui vulgui, encara que no formi part de Demòcrates per Andorra. Les secretaries de sindicatura encara no s'han definit, però Ladislau Baró ha avançat que és molt probable que una d'elles sigui pel Partit Socialdemòcrata, per garantir la representativitat al Consell.

El futur cap de Govern, Toni Martí, ja va anunciar fa dies que la composició del Consell General i del Govern es faria de manera ràpida, i aquest mateix divendres al matí, ja s'han sabut els noms de les persones que presidiran el Consell. Mentre Ladislau Baró, com ja es va saber aquest dijous, serà el president del grup parlamentari, el vicepresident o president suplent serà el candidat electe de la llista territorial de la Massana, Daniel Armengol.

Pel que fa a la Sindicatura, els noms que presenta Demòcrates per Andorra com a candidatura, són el del segon candidat electe de la llista territorial d'Escaldes-Engordany, Vicenç Mateu, com a síndic, i la candidata electa de la llista nacional, Mònica Bonell. Ladislau Baró ha informat que s'han triat aquestes persones "per l'experiència política que tenen ambdós", un en l'àmbit parlamentari i l'altra en l'àmbit comunal, i perquè consideren que desenvoluparan les seves tasques amb solvència. Tot i així, Baró ha apuntat que tenien "moltes propostes" per triar.

Quant als ministres que triarà Toni Martí, els compareixents no han volgut avançar cap nom, però han recordat que se li ha donat total llibertat perquè triï entre els membres del partit i els que no en formen part. Pel que fa a que el candidat electe número dos de la llista nacional, Jordi Cinca, encara no tingui un càrrec assignat, no han volgut confirmar si això es deu a que formarà part del Govern o no.

D'altra banda han opinat que si els membres de DA han donat aquesta llibertat a Toni Martí perquè triï els ministres que vulgui, és lògic que la proposta feta al Partit Socialdemòcrata perquè disposin d'un ministeri sigui igual d'oberta. En aquest sentit, ha estat Jordi Cinca qui s'ha manifestat, i ha expressat que respecten la negativa del PS a l'oferiment, però que tot i que encara no els ho han comunicat de manera formal, "ens sap greu". Ha considerat que no s'ha apreciat la dimensió de l'oferta, ja que les decisions que prengui el Govern passaran totes pel Consell de Ministres i es prendran entre tots els integrants, i per tant "s'estava donant l'oportunitat que un membre del PS participés en totes les decisions del Govern".

Durant la roda de premsa del Partit Socialdemòcrata d'aquest dijous al vespre, el primer secretari del PS en funcions, Ferran Goya, va opinar que la proposta del pacte d'Estat hauria d'incloure també la fiscalitat i la reforma de la funció pública. En resposta a això, Jordi Cinca ha apuntat que no considera necessari un pacte d'Estat per a la fiscalitat perquè les propostes d'ambdós partits són molt semblants, i "el que cal és anar per feina" i no perdre temps. En referència a la reforma de la funció pública ha indicat que s'ha d'estudiar quins temes es volen plantejar i quins són els acords que es van prendre a la Taula de la Funció Pública.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT