PUBLICITAT

Els lladres de Cellini «van causar més desperfectes que no pas robar»

  • El detingut empresonat, de 32 anys, té antecedents penals de furts i de pertànyer a banda organitzada
C. G / P. G.
andorra la vella

Periodic
Un agent de seguretat privada vigila la joieria Cellini, acordonada per la Policia el passat dimarts. Foto: TONY LARA

Els lladres que el passat dimarts a la matinada van assaltar la cèntrica joieria Cellini sabien el que buscaven i el valor econòmic de les peces i joies exposades a l'establiment. Malgrat tot, no van aconseguir endur-se tot el botí desitjat, o almenys el que els hauria agradat aconseguir. Fonts de la joieria van assegurar ahir, i després d'una valoració més exhaustiva del valor dels furts i de l'estat de les instal·lacions, que el mal causat és més pels desperfectes ocasionats que no pas «pel que van arribar a robar». Així ho van assegurar a aquest rotatiu fonts de Cellini, les quals treballen aquests dies amb la màxima celeritat per tal d'intentar reobrir les portes de l'establiment el més aviat possible.

Per la seva banda, la Policia continuava ahir rastrejant tot el país per trobar els lladres fugits en un primer moment per la zona d'Engolasters, segons van poder comprovar amb una acampada on es van trobar proves que demostraven que havien passat la nit. L'únic detingut per la Policia va ser ingressat ahir a les 13.30 hores al centre penitenciari de la Comella. El detingut és nascut el 1978, de nacionalitat romanesa i té antecedents penals per diversos furts i per pertànyer a banda organitzada, dos dels delictes pel qual se li acusa pel fet del robatori a la joieria andorrana i pels quals romandrà tancat a la presó.

Segons van explicar des de la joieria afectada, «els lladres van anar a sac» sense miraments, trencant tot el que es trobaven per endavant. Però afortunadament (malgrat que són els desperfectes causats el que realment preocupa als propietaris de l'establiment), «no van aconseguir endur-se allò que estaven buscant», van assegurar des de la prestigiosa joieria.

D'aquesta manera, la possible milionada en joies i d'altres peces que suposadament s'haurien endut seria força inferior veient finalment quin ha estat el material furtat. Amb tot, però, des de la joieria Cellini mantenen contacte constant amb la Policia per tal de conèixer les últimes novetats sobre la recerca dels assaltants. Segons van opinar, i veient com van actuar al seu establiment, la banda tenia suficient capacitat per assaltar edificis amb més seguretat, causant encara pitjors conseqüències, «en un banc hagués estat molt pitjor», van assegurar.

Després de les investigacions policials, ara la joieria Cellini, ubicada a l'avinguda Meritxell, se centra en els treballs de reparació i readequació de l'establiment.

CONTINUEN LES TASQUES DE RECERCA / la Policia porta dues jornades completes en la recerca dels lladres, presumptament pertanyents a una banda organitzada i exmilitars romanesos, sense tenir cap resultat. La recerca que es va iniciar el dimarts centrada en les muntanyes i molt a prop de la zona d'Engolasters i de l'Obac d'Andorra la Vella va passar ahir a dispensar-se per diverses zones del país i dels nuclis urbans, a més dels controls exhaustius als punts fronterers. El temps però corre en la seva contra, perquè per la orografia d'Andorra, quan més hores i dies passen més difícil es fa la recerca i més possibilitats de que hagin sortit del país hi han.

Tot i això, fonts properes al cos de seguretat van assegurar ahir que l'helicòpter ja no es va fer servir per a les tasques d'investigació. Tot i això els controls policials per la xarxa viària del país es van intensificar ahir i els que es van realitzar als punts fronterers van provocar retencions de trànsit, sobretot en direcció la Seu d'Urgell. A més en zones de muntanya equips especialitzats amb gossos ensinistrats van continuar pentinant ahir les muntanyes del país. La recerca però es té previst que continuï avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT