PUBLICITAT

Encamp rebaixa el deute en 2,7 milions i tanca en superàvit

  • L'oposició critica que 9 milions no s'han executat i que Alís afegeix ingressos no reals
P. G.
ENCAMP

Periodic
Els cònsols i consellers del govern comunal d'Encamp, ahir en el consell. Foto: ANA

El consell del Comú d'Encamp va presentar ahir el tancament de comptes del 2010. El resultat final del pressupost es tanca amb un superàvit de 141.114 euros, una xifra significativa si es té en compte que l'any anterior es va tancar amb un dèficit de 2,9 milions d'euros. Altra xifra remarcada pel cònsol encampadà, Miquel Alís, va ser la de la reducció de l'endeutament en 2,7 milions d'euros quedant una xifra total de deute comunal de poc més de 39 milions. L'oposició per la seva banda va criticar que les xifres presentades ahir no es corresponen al pressupost original (que hi havia comptat 9 milions d'euros més) i també va subratllar la manca d'inversió realitzada i la despesa de personal que continua sent la més alta.

Si s'analitza capítol per capítol en la part corresponent a les despeses cal destacar que la de personal continua sent la més alta, més de 10 milions d'euros amb una reducció mínima de 0,78% respecte al 2009. Una xifra que suposa el 50% de les despeses corrents. En el capítol d'inversions la xifra de poc més de sis milions d'euros és molt similar a la de l'any anterior restant dos milions que el comú va haver d'invertir en la instal·lació del Funicamp.

En l'apartat dels ingressos, el cap de l'oposició, Pere Torres, va destacar que el comú havia previst uns ingressos patrimonials de 13 milions d'euros, quan només s'han ingressat 6 milions i mig. Torres va criticar que aquesta partida que esperava el comú encampadà era per la venda d'una parcel·la que no s'ha venut al Pas de la Casa. Segons Torres, Alís fa aquestes operacions cada any perquè «vol tenir un coixí pressupostari».

Val a destacar també que en impostos indirectes el comú ha notat una davallada de més del 90% i que aquest fet es dóna perquè al 2009 es va executar una cessió de terreny per una operació d'una gran parcel·la propietat de la família Reig.

L'auditor i interventor que van presentar les xifres i van remarcar que el comú té pendents de cobrar 4 milions d'euros, la majoria dels quals corresponen als litigis que té pendents en la batllia. A més també van destacar que la previsió de transferència del Govern s'haurà d'ajustar en aquest exercici.

CESSIÓ ANTICIPADA PER A LES ESCOLES/ En altre ordre de coses, el comú va informar ahir que hi ha un particular que està disposat a cedir el seu terreny, situat al Pedral, per a l'ampliació de les escoles de primària d'Encamp. El particular ho cedeix en concepte del 10% de cessió obligatòria per una unitat d'actuació. Ara però, el comú ha de presentar la proposta de cessió anticipada del particular al Govern perquè aquest es faci càrrec del percentatge de més, si es dóna, que hauria de cedir aquest propietari a l'executiu a canvi de l'anticipació. Alís té previst reunir-se en breu amb els ministres d'Educació i d'Ordenament Territorial per tractar el tema i començar les obres el més aviat possible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT