PUBLICITAT

La contractació de personal de temporada creix un 9%

  • L'hoteleria (11%) i les agències de viatge (139%) són les que més augmenten
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La Fira de Vehicles d'Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

La contractació de personal per les quotes de la temporada 2010-2011 és superior a l'any anterior a la mateixa data. Concretament s'ha incrementat en 262 treballadors, el que suposa un augment del 9%. Estadística va destacar un cert optimisme dels sectors turístics, particularment l'hoteleria (increment de l'11,1%) i les agències de viatge (un 139,1%).

En data 1 d'abril l'esgotament global de les quotes era del 91,8% amb 3.168 autoritzacions acordades. En total s'han concedit 1.673 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 1.495 per als extracomunitaris. Aquests darrers es mantenen pràcticament igual en nombre respecte a l'any passat, mentre que els comunitaris han augmentat un 19,8%.

La quota de la qual s'ha fet menys ús és la d'extracomunitaris de pistes, utilitzada al 75,3%, a excepció de les quotes per agències de viatge, que es van ampliar aquest any de manera important en previsió de l'acollida del turisme rus.

Pel que fa a l'evolució de les quotes des del 2007 fins al 2010, Estadística va apuntar que la part dels treballadors comunitaris ha anat creixent durant els últims anys mentre que la part d'extracomunitaris s'ha anat reduint de manera significativa, particularment durant l'última temporada.

El grup de treballadors més important es troba en ocupacions de serveis personals, com els cambrers de restaurants i dependents, seguit pel grup de treballadors no qualificats, que inclou els cambrers d'habitacions, ajudants de cuina i els agents d'explotació de telesquí.

Pel que fa al personal comunitari de pistes, la tendència de contractacions mostra un augment significatiu del 17,1% i es constata que cada any les contractacions es fan més aviat. A més, es confirma la disminució del recurs al personal extracomunitari de pistes. Al sector de l'hoteleria s'observa el mateix fenomen que per les pistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT