PUBLICITAT

Homenatge al superheroi andorrà

  • Els comuns fan un tribut a Jan, l'autor de Superlópez, per la promoció que fa del país al còmic
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Jan rep un pin d'or dels comuns com a agraïment a la difusió d'Andorra, ahir a la Massana. Foto: ÀLEX LARA

Superlópez va aterrar ahir al Principat, i sembla que s'hi quedarà uns quants dies. El particular heroi (entranyable a la vegada), serà el gran protagonista de les sales del Museu de la Massana còmic fins al proper 13 de maig. L'exposició sobre la seva persona recull 35 planxes originals (estampades amb tinta i color directe, molt lluny de l'actual era de la digitalització) d'aventures del superheroi a la dècada dels 90.

Però no es tracta de la primera vegada que Superlópez passeja pels carrers i sobrevola les muntanyes andorranes. Ho va fer l'any 2004, en una aventura la qual va realitzar acompanyat del rei Boris II. Els dos personatges van conèixer paisatges d'Encamp, de Canillo, de la Massana, de la capital i fins i tot fan fer parada a Caldea. Parlem de l'àlbum Les muntanyes voladores, editat en castellà però traduït un any després al català gràcies a l'impuls del Comú de Canillo.

Les seves peripècies han estat lleggides per nens i nenes (i algun que altre adult) d'arreu de la Península Ibèrica, portant els paisatges andorrans a les llars de moltes famílies. I és que Superlópez, juntament amb Mortadelo i Filemón, són les perles d'Ediciones B. De fet, l'edició en català de Les muntanyes voladores està exhaurit i ja no se'n troben, va explicar ahir Joan Pieras, l'ànima de l'Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l'Animació. Encara queden alguns exemplars de l'edició en castellà.

El creador de Supelópez, Jan, «ha fet d'ambaixador d'Andorra a través del còmic», va manifestar Pieras. I per aquest motiu mereix un agraïment com cal. Aquest va arribar ahir, en forma d'homenatge, al Museu del Còmic. Tots els comuns del país, amb els seus respectius cònsols o amb representants, van acostar-se fins a les instal·lacions. Va ser el moment d'agrair a Jan la posada en escena al país de Superlópez amb l'entrega d'un pin d'or.

El carismàtic superheroi, de més de trenta anys de vida, compartirà cartell amb d'altres il·lustres personatges del còmic durant la celebració del Saló massanenc, que es realitzarà els dies 6, 7 i 8 de maig. S'arriba ja a la 15a edició.

El Saló comptarà també amb la presència de Tadeo Jones, creat per Enrique Gato i Nicolás Matji. El personatge és l'estrella dels curts d'animació més guardonats de la història del cinema espanyol. Un còmic de present contra un ja consolidat. Tots dos de qualitat i tots dos a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT