PUBLICITAT

Martí ofereix un ministeri al PS

  • L'oferiment està supeditat al fet que serà Demòcrates per Andorra qui triï el ministeri
  • Ladislau Baró serà el president del grup parlamentari de DA
07042011-da
Baró, Martí i Cinca en la roda de premsa d'aquest matí a la seu de DA.. Foto: ÀLEX LARA
El futur cap de Govern, Toni Martí, ha ofert un ministeri al Partit Socialdemòcrata aquest dijous durant la primera reunió de traspàs de poders. Martí ha explicat que l'oferiment està supeditat al fet que serà Demòcrates per Andorra qui triï el ministeri, que no serà ni el de Finances ni el d'Afers Exteriors, i la persona del PS que l'encapçali. D'altra banda, ha dit que tant si s'accepta com si no, continuaria vigent l'oferiment d'arribar a un pacte d'Estat per a les relacions amb els comuns i amb Europa, i per crear una taula d'anàlisi amb la CASS. A més, Martí també ha anunciat que el president del grup parlamentari de DA serà Ladislau Baró, i que les dues conselleres d'Unió Laurediana hi formaran part. De fet, ja s'incorporaran a la reunió de treball dels consellers electes d'aquest mateix dijous.

Durant la reunió entre Toni Martí i Ladislau Baró, i Jaume Bartumeu i Pere López, els demòcrates han fet una proposta de govern d'unitat que, tenint en compte que Toni Martí tindrà llibertat per fer la composició del Govern, es concreta amb l'oferiment d'un sol ministeri i que ell mateix escolliria quin ministeri i quina persona. A més, DA vol que la resposta sigui molt ràpida, de tal manera que el PS la pugui decidir en el marc de la celebració del Comitè Directiu d'aquest mateix dijous al vespre, i que la resposta es trameti com a molt tard divendres.

Martí considera que on hi ha hagut més predisposició per la part socialdemòcrata és per arribar a un pacte d'estat a tres vessants: la relació amb els comuns per revisar competències i transferències; les relacions amb Europa, que passarien per crear una comissió especial al si del Consell General i amb diàleg constant amb els agents socials; i la taula d'anàlisi de la situació de la CASS.

Pel que fa al nomenament del nou gabinet ministerial, Martí no descarta anunciar-lo fins i tot abans del dia de la investidura, tot i que encara no ha donat cap pista sobre els noms dels ministres. El que sí que ha avançat és que serà un govern "relativament curt", i que no esgotarà el número màxim de ministeris que marca la llei.

A més, Martí ha anunciat que el president del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra serà Ladislau Baró. També ha explicat que ja han parlat amb Unió Laurediana i que han acordat que Montserrat Gil i Roser Bastida formin part del grup parlamentari de DA. De fet, ja s'incorporaran a la reunió de treball d'aquest dijous a la tarda.

El futur cap de Govern ha explicat que la reunió d'aquest dijous s'ha desenvolupat amb cordialitat i amb correcció institucional, de manera que la transició del poder i el traspàs dels dossiers s'està fent amb normalitat. Martí ha anunciat que dilluns es farà una segona reunió per continuar amb el procés.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT