PUBLICITAT

Grandvalira tanca avui el sector de Canillo a causa de la meteorologia

  • El domini assegura que treballa per mantenir la resta d'accessos oberts fins la fi de la Setmana Santa
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Uns esquiadors descansen durant una jornada d'esquí a Grandvalira. Foto: TONY LARA

Les condicions meteorològiques han guanyat la partida a l'esquí. Almenys pel que fa al sector de Canillo, ja que la manca de neu ha obligat a tancar les instal·lacions abans del previst. Grandvalira va informar ahir que aquest sector romandrà tancat a partir d'avui. És a dir, no arribarà a acollir esquiadors per Setmana Santa.

L'augment pronunciat de les temperatures d'aquests darrers dies (ahir se superaven els 15 graus a cotes altes) i la manca de precipitacions en forma de neu (tampoc poden funcionar els canons per culpa de la calor) han deixat impracticable les instal·lacions canillenques. El cònsol de la parròquia, Enric Casadevall, va reconèixer que per «qüestions de seguretat» no podia mantenir-se operativa. Casadevall va informar que ara treballaran per tal que la resta de sectors sí que puguin arribar en un estat adient per Setmana Santa, d'aquí a 15 dies. «Farem tot el que puguem, però no podem enganyar la gent» va manifestar el cònsol.

Avui mateix Grandvalira i membres d'Ensisa i Saetde celebraran una reunió per marcar el calendari de tancament. Tot dependrà de les condicions meteorològiques dels propers dies, però el director general de Grandvalira, José Blanco, va assegurar que si no «hi ha un canvi radical», el tancament definitiu de la temporada es podrà fer el 27 d'abril, tal i com s'havia previst inicialment.

Blanco va assegurar que actualment i llevat de Canillo, la resta de les pistes presenten unes «condicions raonables». De fet, per aquest cap de setmana la previsió és mantenir 88 pistes obertes, uns 150 km esquiables, segons va informar el domini. Fa un any, el domini va tancar les seves portes el 18 d'abril, inclòs també el sector de Canillo (una setmana més tard que aquest any, en aquest darrer cas). Blanco no va voler parlar ahir de comparatives respecte fa un any. Les sensacions són de millora, però estan a l'espera de si finalment les pistes romanen obertes per Pasqua, «això és com una cursa i fins al final no saps si la podràs guanyar», va exposar Blanco.

El directiu va recordar que les properes setmanes són molt importants cara l'avaluació positiva de la temporada. Per la vinent està previst l'arribada d'importants grups de turistes provinents de Portugal, i la següent ja és Setmana Santa.

tancament de l'iglú / Poc a poc, però, els indicis que la temporada 2010-2011 s'esgota comencen a fer-se palès. L'Iglú Hotel de Grau Roig va tancar ahir les seves portes després de gairebé tres mesos i mig, i el domini va aprofitar per anunciar novetats a la instal·lació cara la propera temporada. També han tancat, en aquest cas només entre setmana, els punts de venda de forfets de Cubil (Grau Roig), Font Negre i Costa Rodona (Pas de la Casa). I pel que fa a la restauració, de dilluns a divendres el restaurant amb Encant Racó del Park (Encamp) romandrà tancat al públic, mentre que el restaurant Gall de Bosc (Soldeu), Pi de Migdia (el Tarter) i evidentment tots els punts de restauració de Canillo han tancat definitivament les seves portes.

D'altra banda, Grandvalira va informar que per als esquiadors que estiguin a Canillo, s'habilita una connexió en autobús fins al Tarter de 8 hores a 11 hores i de 15 hores a 17 hores.

Pel que fa a Vallnord, de moment no hi ha previsions d'un tancament anticipat. Les previsions per al cap de setmana és de mantenir 58 pistes obertes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT