PUBLICITAT

Recerca per terra, llac i aire dels atracadors exmilitars romanesos

  • La Policia va trobar un lloc d'acampada a la zona d'Engolasters, on presumptament van passar la nit els lladres
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Agents de la Policia amb protecció antibales controlen la carretera de l'Obac a Andorra la Vella, ahir. Foto: ANA

La Policia continua buscant per tots els racons del país els autors del robatori a la joieria cèntrica Cellini ,ocorregut el passat dimarts de matinada. El secret de sumari dictat pel batlle limita la informació que es pot tenir sobre aquest succés, tot i això fonts consultades per aquest rotatiu van assegurar ahir que els lladres són de nacionalitat romanesa i que la Policia té indicis de que es tracta d'exmilitars, la qual cosa va encetar una recerca professionalitzada amb pocs precedents al Principat. Per altra banda, el portaveu del Govern i secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé, va confirmar ahir la detenció d'un dels implicats. Avui s'espera que passi a disposició judicial i el seu posterior ingrés al centre penitenciari de la Comella.

Durant la jornada d'ahir el cos policial va desplegar tot un operatiu de recerca amb un helicòpter pentinant les muntanyes i amb controls a les carreteres, que tindrien com a objectiu localitzar els lladres que la matinada de dimarts van entrar a la joieria Cellini, de l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella. Segons va poder saber aquest rotatiu els policies van identificar un lloc d'acampada on presumptament van passar la nit del dimarts els lladres, que es van sentir controlats i van marxar del lloc. Trobada aquesta prova la recerca es va intensificar a la zona d'Engolasters i l'Obac d'Andorra la Vella per marcar un cercle de localització.

Els indicis de que són exmilitars dirigeixen una recerca més professionalitzada ja que tot indica que aquests lladres, a més de ser una banda perillosa, poden tenir una preparació física per aguantar a la muntanya i escalar-la.

La intensa recerca per tota la xarxa viària del país i la intensificació de vigilància a les fronteres demostra que la Policia té indicis que els autors dels fets no haurien sortit del país i podrien trobar-se amagats a les muntanyes.

DESPLEGAMENT POLICIAL / Un helicòpter, tres gossos ensinistrats i 60 agents de policia van treballar rastrejant aquesta zona durant tot el dia i a hores del tancament d'aquest rotatiu no s'havia produït cap detenció més.

L'helicòpter va estar tota la jornada d'ahir buscant per la zona de bosc del rec de l'Obac d'Andorra la Vella i la d'Engolasters i el llac. Tot i això, arribada la nit, la recerca es va limitar de recursos ja que el vol de l'helicòpter es va haver de suspendre i s'esperava que a primera hora de matinada d'avui es tornés a reactivar els treballs d'investigació sobre el terreny.

Bartolomé va dir ahir, en la compareixença posterior al Consell de Ministres, que la Policia «treballa de valent» per poder trobar els autors del robatori, però no va voler donar més detalls per respecte al secret de sumari.

El portaveu del Govern va fer referència ahir al detingut i va dir que des de la Policia «s'està procedint a comprovar totes les dades, si té relació amb el robatori i en quin grau». Presumptament el dimarts, segons van apuntar algunes fonts, la persona detinguda hauria estat l'encarregat de vigilar mentre la resta trencaven l'aparador de la joieria per agafar el botí.

El secretari d'Estat d'Interior no va voler confirmar la nacionalitat dels lladres i va manifestar que encara «és precipitat» relacionar els fets amb l'acció d'una banda de l'Est. «El modus operandi és un senyal però tampoc és una evidència de que pugui ser una banda de l'Est o d'un altre lloc, va explicar.

Tot i això, val a dir que no se sap si tots els membres de la banda continuen al país. Tal i com va avançar ahir EL PERIÒDIC el modus operandi del robatori del dimarts és molt similar al que va ocórrer el passat mes d'agost a una joieria del Pas de la Casa. En aquest segon cas es va apuntar que hauria sigut una banda dels països de l'est d'aproximadament set membres, els quals van poder escapar. Paral·lelament al robatori de la joieria Cellini es va incendiar un contenidor a l'avinguda Doctor Vilanova i un cotxe a la Carretera d'Engolasters i van posar una cadena a la plaça la Rotonda, fets per despitar la Policia i impedir la seva tasca com també van fer en els incendis la nit de l'estiu passat al Pas. El botí, tot i no estar confirmat, pot arribar a milions d'euros ja que els delinqüents es van dirigir a les joies més valuoses que tenia aquesta luxosa joieria.

El que no se sap ni s'ha confirmat és si aquest botí de diamants i joies d'alt valor continua o no dins les fronteres del Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT