PUBLICITAT

Ferrer destaca el rol de les persones en la democràcia

  • La cònsol participa en la Conferència de l'Observatori Internacional
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Ferrer, amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el ministre Jáuregui, ahir. Foto: ANA / MARIA MARTÍ

La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va destacar el paper clau de les persones en els processos de participació ciutadana que es duen a terme des de les corporacions locals. Ferrer va fer aquestes declaracions en el marc de la Conferència de l'Observatori Internacional de la democràcia participativa, que va començat ahir a Lleida, i que està organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Comú d'Andorra la Vella.

De fet, demà els 250 representants de regions de tot el món es traslladaran a Andorra la Vella, per cloure les jornades el dissabte. Ferrer va parlar de l'experiència de la capital en participació ciutadana i va destacar la importància de participar en jornades d'aquestes característiques per poder aprendre de l'experiència d'altres ciutats.

Les noves tecnologies i la seva aplicació en els processos de participació ciutadana centraran les ponències que al llarg dels propers dies es duran a terme entre Lleida i Andorra la Vella. Ferrer, en l'acte d'inauguració, va destacar que les persones són la clau perquè la participació tingui èxit i va assenyalar que de vegades, «ens oblidem de preguntar a la ciutadania» què necessita. Precisament, la cònsol considera que cal aprofundir en la democràcia i una de les maneres és fer-ho a través de la participació ciutadana.

INTERACCIÓ / Ferrer creu que el segle XXI ha de ser el de la interacció entre les institucions i la societat civil, de manera que es pugui tornar a donar sentit a la política. La cònsol va indicar que només fa tres anys que des del Comú es treballa en fomentar la participació ciutadana. En aquest sentit, va assenyalar que el primer que es va fer va ser crear el Departament amb tècnics i dotar-los d'una partida pressupostària, analitzar quines són les necessitats a Andorra i començar a fer reunions ciutadanes, a més d'organitzar l'associacionisme, des de les noves tecnologies. La intenció, segons Ferrer, és anar generant debat i promovent que la gent participi. La implicació d'Andorra la Vella en la Conferència no només és a nivell organitzatiu sinó que també participarà en algunes conferències i s'adherirà a la petició conjunta perquè la Unesco declari un Dia Internacional de la democràcia participativa, informa l'ANA.

La ponència inaugural va anar a càrrec del ministre de la Presidència del Govern espanyol, Ramón Jáuregui, que va destacar la importància de debatre sobre la democràcia participativa, com una via per fer millor les coses i «retornar la confiança dels ciutadans a la política», superant així la desafecció política que reflecteixen les enquestes. Jáuregui considera que cal reforçar la democràcia i cal fer-ho a través d'un increment de la participació ciutadana, aprofitant els avantatges que proporcionen les noves tecnologies, però intentant evitar que pugui aparèixer una fractura digital entre els que hi tenen accés i els que no en tenen.

APROFITAR LES TECNOLOGIES / En la mateixa línia es va pronunciar l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va assenyalar que el repte és evitar les fractures digitals, i aprofitar les tecnologies per avançar cap a un e-government. Ros va aprofitar el seu parlament per agrair a Andorra la Vella la seva col·laboració en l'organització de les jornades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT