PUBLICITAT

Tots escalfen motors

  • La FAM estableix per a la Copa del Món un sistema de selecció per resultats com a l'esquí de muntanya
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ferran Teixidó, a una cursa al seu pas per Pal. Foto: EL PERIÒDIC

La temporada de curses de muntanya ja ha començat, i sembla que sigui amb nosaltres des de fa mesos per la forta calor que es viu aquests dies, però el ben cert és que la Copa del Món és a un mes de començar. Mentre arriba la primera cita de la temporada, l'Arles Tech Kilometre Vertical als Pirineus francesos, tots els sis corredors de l'equip de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ja escalfen motors amb entrenaments i algunes curses puntuals. No saben exactament a quines curses acudiran, excepte la d'Arles, on hi seran tots, perquè la FAM ha establert un sistema de selecció per resultats. La primera decisió en aquest sentit arribarà després del rendiment dels corredors al quilòmetre vertical d'Arles, el 8 de maig.

CURSES ESCOLLIDES / Com sempre, per puntuar a la Copa del Món s'han de disputar un mínim de tres curses i un trial. No hi ha selecció de curses establertes com a fixes, perquè el pressupost de la FAM és el que mana, però sí està clar que si bé a Arles hi seran els sis integrants de l'equip -Lluís Sanvicente, Óscar Casal, Marc Casal, Joan Valls, Ferran Teixidó i Xavi Teixidó -, després només competiran a la Copa del Món tres d'ells. A Zegama (29 de maig), segons la FAM, hi seran segur Ferran Teixidó i Sanvicente. L'altra cursa on hi serà la FAM serà gairebé amb tota probabilitat a la dels Dolomites, a Canazei, el 24 de juliol.

Així mateix, els germans Casal viatjaran als Estats Units per córrer el 20 d'agost la Pikes Peak Ascent, amb una despesa que la FAM no assumirà. Pel que fa a la llista de trials que hi ha, que arriba als 10 en total, tots els integrants de la FAM hi seran al d'Andorra, que serà la Travessa de Canillo. Aquesta competició està prevista per al 26 de juny, tot i que la data està pendent de confirmació oficial per part de l'organització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT