PUBLICITAT

Martí nomenarà el Govern l'endemà de la investidura

  • Els consellers electes de DA encaren la legislatura mantenint el to de diàleg i consens amb el conjunt de la societat
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els consellers electes i altres membres de la candidatura de Demòcrates per Andorra reunits ahir al local de la formació Foto: TONY LARA

Escoltant la petició que el cap de Govern sortint, Jaume Bartumeu, va llançar la mateixa nit electoral, Toni Martí nomenarà els membres de l'Executiu l'endemà de la investidura. Però no es va pronunciar cap nom. Els terminis «són els que són», i com a mínim es farà «l'esforç» perquè sigui així, segons va manifestar ahir el ja conseller electe, Ladislau Baró. Avui com a molt tard el futur cap de Govern contactarà amb Bartumeu per començar a treballar en el traspàs de poders amb la voluntat que es faci una bona transició política.

Però «del traspàs i només això», va puntualitzar Baró a preguntes dels periodistes demanant per les paraules de Martí la nit electoral en les que estenia la mà per a un possible Govern d'unitat. En aquest punt, el número tres de la candidatura de Demòcrates per Andorra va puntualitzar que «és prematur» parlar d'aquesta qüestió, tot i que «ni ho descarto ni ho confirmo».

Aquests van ser els principals temes tractats en la que va ser la primera reunió de treball dels consellers electes i altres membres de la candidatura –que podrien acabar ocupant escó després de la constitució del Govern–. Segons va exposar Baró, es van analitzar els resultats electorals, dels quals es va valorar «la rellevància» i «la responsabilitat que tenen associada». En aquest sentit, el número tres de la plataforma va manifestar que «treballarem amb la màxima diligència».

També es van tractar les qüestions parroquials, però «sense massa detall», es va fer un balanç de la campanya i es van plantejar els punts essencials de la legislatura, que resumidament són els ja presentats durant la campanya. Els consellers electes i altres membres de la formació també van tractar «la manera d'encarar la legislatura», el «to» que ha de tenir al seu parer. En aquest sentit, Baró va comentar que aquest serà el «que hem intentat transmetre durant la campanya», de diàleg i de consens amb «el conjunt de la societat».

Malgrat això, el número tres de la candidatura va apuntar que l'Executiu que liderarà Martí «governarà amb majúscules», és a dir, que tindrà «fermesa en les decisions» que han de ser «clares i valentes».

D'altra banda, tot i reconèixer que en la reunió no s'havia parlat de mesures «d'autocontrol», Baró va comentar que caldrà seguir el reglament de funcionament intern del grup i que tots els membres eren conscients de la responsabilitat que tenen.

Dimissió en bloc de l'executiu del PS / El conseller electe va manifestar el respecte de DA al rival electoral i a la decisió presa pel seu òrgan de govern. Des de DA s'entén la situació difícil del Partit Socialdemòcrata i es considera «normal» l'opció presa pel comitè executiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT