PUBLICITAT

Alís culpa a la crisi del fracàs del PS als comicis

  • El cònsol encampadà diu que el Govern no ha comunicat bé el que ha fet
P. G.
ENCAMP

Periodic
Francesc Rodríguez i Miquel Alís, en la nit electoral, diumenge passat Foto: TONY LARA

La crisi econòmica és la principal responsable del fracàs del Partit Socialdemòcrata en els comicis electorals celebrats el passat diumenge. Aquesta és l'opinió que va expressar ahir el cònsol socialdemòcrata d'Encamp, Miquel Alís. La manera de gestionar aquesta crisi amb la política tributària i la crítica a la política comunicativa del Govern, han estat altres causes remarcades pel cònsol encampadà.

«Tots els governs que estan gestionant els moments de crisi han perdut les eleccions», va explicar el cònsol encampadà, qui va posar d'exemple els resultats de les darreres eleccions a Alemanya, França i Catalunya. «El que passa fora, també passa a Andorra», va reafirmar Alís.

La crisi però no és l'única causa que ha comportat tant gran davallada de votants socialdemócrates. El mateix Alís reconeix que el PS ha tingut un «problema de comunicació, el Govern no ha sabut explicar bé allò que ha fet bé», va dir. En aquest sentit va contraposar la política comunicativa del que ha estat cònsol d'Escaldes-Engordany i serà futur cap de Govern. «Toni Martí el que ha fet ho ha explicat, una, dos, tres i quatre vegades», va explicar en to crític el cònsol encampadà.

ELS IMPOSTOS HAN PERJUDICAT / La nova política tributària del Govern socialdemòcrata ha estat un altre perjudici per al PS, al parer del cònsol encampadà. «El Govern havia de fer accions com els impostos i li ha tocat gestionar temes difícils», va explicar Alís.

Un altra de les errades del PS criticada per Alís va ser «la de no convocar eleccions anticipades el primer cop que no es va aprovar el pressupost», va manifestar. Segons el cònsol socialdemòcrata si Jaume Bartumeu, com a cap de Govern, hagués convocat els comicis aleshores «no hagués tingut aquests resultats», va dir Alís qui va justificar Bartumeu «perquè ho havia de fer perquè tenia responsabilitats en convenis internacionals».

Alís però va manifestar que no creu que aquests resultats tinguin repercussió directa en les comunals. «Els ciutadans donen la culpa de la crisi a l'Estat, per a les comunals haurem d'esperar», va dir.

Sobre la decisió del comitè executiu del PS de dimitir en bloc, el cònsol encampadà va explicar que és «el mínim que es pot fer quan es perden unes eleccions». Alís va opinar que al PS «ha d'haver canvis però no totalment». Pel que fa a la continuació del cap de llista, Alís es va pronunciar fermament. «Per a mi Bartumeu hauria de seguir perquè és una persona treballadora i coneixedora dels dossiers del país més que ningú», va manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT