PUBLICITAT

Els comuns reclamen al Superior l'execució dels deutes prescrits

  • Si el ple del tribunal dóna la raó a les corporacions, el Govern haurà de satisfer més de 870.000 euros
P. G.
ENCAMP

Periodic
Bonaventura Espot, cònsol d'Ordino i Miquel Alís, cònsol encampadà, ahir desprès de la reunió de cònsols Foto: ANA / M.T.

Els comuns van acordar ahir en reunió de cònsols reclamar al ple del Tribunal Superior l'execució dels deutes que han prescrit a la Batllia sense que hi hagi hagut cap moviment per reclamar els tributs als deutors. La prescripció es dóna a partir de tres anys que estan a la Batllia. En cas que el tribunal doni la raó als comuns haurà de ser el Govern que hagi de satisfer aquestes quanties d'impagaments que en el cas de la capital i de Sant Julià de Lòria ascendeixen a 400.000 euros per cadascun dels comuns, i en el d'Ordino a 70.000 euros.

En concret han sigut quatre els comuns que han fet aquesta reclamació. A més d'Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Ordino, també la Massana té previst reclamar els deutes prescrits, tot i que ahir no va poder xifrar la quantia d'aquests. Es tracta de deutes que se'ls deu a les corporacions comunals per diferents motius com pot ser el pagament de les taxes comunals o les sancions per circulació.

Segons va explicar ahir el portaveu dels cònsols, Miquel Alís, «aquesta reclamació és una acció conjunta per responsabilitat administrativa que es fa al ple del Tribunal Superior», per consell de l'assessor jurídic de la reunió de cònsols.

FALTA DE PERSONAL A LA BATLLIA / Els cònsols lamenten que o bé per «falta de personal o bé per manca de voluntat», aquests expedients hagin prescrit a la Batllia perquè han transcorregut tres anys des de l'origen. El cònsol ordinenc, Ventura Espot, va afegir ahir que la decisió s'ha pres perquè sinó seria «un greuge comparatiu amb els ciutadans que paguen els tributs».

Els comuns d'Ordino i Andorra la Vella són els que han rebut l'aute per poder fer aquesta reclamació a la que s'afegirà la Massana. Altres comuns com Encamp han fet tard a aquesta acció perquè ja ha passat més temps del reglamentat per poder reclamar-ho.

Després de cada prescripció d'aquests tipus de pagaments que reclamen les autoritats comunals i per llei, és el Govern el responsable subsidiari.

La millora de la comunicació entre les corporacions comunals i la Batllia ha estat una de les reclamacions en les què darrerament els set cònsols hi han treballat. De fet ahir, el cònsol encampadà va confirmar que el sistema informàtic que preveu tenir una comunicació més fluïda sobre certes dades administratives entre els comuns i la batllia ja està en funcionament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT