PUBLICITAT

Loan firma uns primers tests il·lusionants amb l'F4

  • El pilot entra en el Top 5 en tres de les quatre tandes, abans del Campionat de França
EL PERIÒDIC
LE MANS

Periodic
Loan, abans de seure al seu monoplaça, el passat 29 de març al circuit de Bugatti Le Man Foto: D. BREUGNOT/ACO

El pilot Àlex Loan es va situar entre els cinc millors temps dels tests col·lectius del Campionat de França F4 Auto Sport Academy, disputats els passats dies 16 i 29 de març al circuit de Bugatti Le Mans. L'andorrà va firmar una segona posició, una quarta, una cinquena i una sisena. En tres de les quatre tandes disputades durant dos caps de setmana, va ser entre els cinc millors dels joves pilots. L'apassionant Campionat de França F4 Auto Sport Academy començarà el proper cap de setmana a Lédenon.

En el primer test col·lectiu, del dia 16, el pilot lauredià va marcar el segon millor temps de tots els participants, a tan sols 1,6 dècimes de la pole position que va obtenir el francès Pierre Sancinena (1min 44,955s, pels 1min 45,160s de Loan). En el segon test, Loan va marcar el quart millor temps, a unes 3 dècimes del primer, que va tornar a ser el pilot francès amb un crono d'1min 44,998s, una mica més lent que a la primera tanda.

LOAN, SATISFET PERÒ AUTOCRÍTIC / Respecte a aquest primer contacte amb el circuit francès i amb el seu monoplaça F4, Àlex Loan va dir que estava molt content pel rendiment obtingut: «Estic satisfet dels resultats aconseguits en els tests col·lectius perquè estic lluitant al Top 5». Amb tot, el pilot de Sant Julià de Lòria va admetre que «encara he d'aprendre la gestió del tràfic per fer una bona sessió classificatòria, la sortida amb el monoplaça, els avançaments, la posada a punt del vehicle i molts d'altres aspectes essencials per convertir-me en un gran pilot amb un monoplaça».

JOVE I MOLT MOTIVAT / Àlex Loan, que debuta amb 15 anys al volant d'un monoplaça, va demostrar estar al nivell de la resta de pilots que competeixen a F4, molts dels quals ja hi tenen experiència en la categoria, i molts dels quals ja van ser per darrere d'ell durant els assajos disputats durant els dos dies de proves al circuit de Bugatti Le Mans.

El pilot hi va afegir sobre la seva evolució als comandaments d'aquest bòlid: «Sóc conscient que el meu objectiu serà difícil d'assolir però la meva motivació està al màxim. Crec en la meva capacitat d'aprenentatge i adaptació, i en la meva competitivitat ja demostrada en la meva experiència en kàrting». Loan va assegurar que està «gaudint molt de la nova experiència».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT