PUBLICITAT

Alís diu que la dificultat de gestionar en temps de crisi és el motiu principal de la derrota del PS

  • Segons el cònsol, el Govern ha hagut de fer coses que no han estat agradables, com la qüestió dels impostos, i ha tingut "un problema de comunicació" a l'hora d'explicar les coses que ha fet bé
05042011_alis
El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, ha valorat els resultats electorals després de la reunió de cònsols.. Foto: ANA
El cònsol major d'Encamp, el socialdemòcrata Miquel Alís, ha atribuït la derrota del Partit Socialdemòcrata a les eleccions de diumenge a les dificultats que pateixen els governs "a l'hora de gestionar en temps de crisi, ja siguin d'esquerres o de dretes". Alís considera que aquest és el motiu principal, tot i que també n'hi ha d'altres, com ara que el Govern ha hagut de fer coses que no han estat agradables, com és la qüestió dels impostos, i perquè ha tingut "un problema de comunicació" a l'hora d'explicar les coses que ha fet bé. D'altra banda, el cònsol pensa que hi ha d'haver canvis al PS però que "no és qüestió de marxar tots", i que Jaume Bartumeu hauria de continuar al capdavant del partit.
Miquel Alís ha començat la valoració del resultat electoral dient que "es parlava d'una onada taronja i finalment ha estat un tsunami taronja". El motiu principal del que ha passat, segons el cònsol, és que "els governs que gestionen en moments de crisi, perden les eleccions", perquè "tant empresaris com treballadors es posen nerviosos" i el que volen és que canviï el govern.

Alís també ha dit que l'Executiu ha fet coses que li tocava fer que no eren agradables, com ara parlar d'impostos. En aquest sentit, ha dit que si Jaume Bartumeu hagués convocat eleccions el primer cop que no es va votar el pressupost "segurament el resultat no hagués estat aquest".

A més, considera que "hem patit de no saber explicar prou bé el que hem fet" i que "tenim un problema de comunicació amb la premsa i amb el poble", a diferència de Toni Martí "que el que ha fet a Escaldes ho ha explicat molt bé". En aquest punt, Alís ha lamentat que durant la campanya només es parlés de comerços tancats a Encamp, quan de comerços tancats "n'hi ha a totes les parròquies".

En referència a la dimissió de l'executiva del PS, Alís ha dit que es tracta d'un pas que es fa cada vegada, i no vol dir que els actuals càrrecs no puguin tornar a ser escollits. Per tant, considera que "hi ha d'haver canvis però no totals", i ha assegurat que la culpa del resultats no la té el líder.

El cònsol encampadà també ha felicitat el guanyador i li ha desitjat molts encerts, tot esperant que sigui sensible a les necessitats dels comuns, com les modificacions legislatives que es van engegar. Malgrat tot, ha assegurat que "els problemes no es veuen mai igual quan estàs a un costat o a un altre".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT