PUBLICITAT

Carles Ensenyat: «No ha sigut un vot de castig per a l'Eusebi»

P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Maria Reig esten els braços per felicitar el seu fill, Carles Ensenyat, en la nit electoral. Foto: UP

Amb 26 anys, repeteix com el conseller més jove a la composició parlamentària. Ara però com a conseller parroquial. Ensenyat o Enseñat. No té cap preferència. Amb només 22 anys ja es va endinsar en les sigles Units per al Progrés (UP), i després al 2009 es va presentar a la llista Nacional d'Andorra pel Canvi (ApC) com a representant d'UP. Al 2010 va entrar de rebot al Consell General.

– ¿Ha estat el més jove el que ha hagut d'acabar amb el feu socialdemòcrata?

– No és un tema d'una única persona, és una cosa d'equip. La gent ha treballat moltíssim i també ho agraïm a tots els nostres simpatitzants.

– Però, ¿alguna raó hi haurà per què hagi guanyat el canvi?

– No hi ha una raó clara. No es tracta de guanyar o perdre, és un tema de confiança. L'elector ha dipositat la confiança en nosaltres i ha preferit fer-ho amb la nostra candidatura que amb una altra. Ara s'ha de pair bé aquesta confiança que hem rebut i treballar amb molt de seny.

– ¿Comença una nova etapa a Encamp?

– Sí. Comença un canvi de tendència que s'ha clarificat a les urnes. Ara però hem de saber que no està tot guanyat. S'ha de partir de zero per treballar. Aquests resultats no significa que les comunals estiguin guanyades. Hem de ser conseqüents amb el que diem.

– Però desembre no està tant lluny. ¿Pensa que pot tenir una repercussió directa a les eleccions comunals?

–Sí que pot tenir una repercussió, però s'ha de treballar molt perquè la confiança que ens han donat és molt gran i això significa una gran responsabilitat. El més important és que no ens pugin els fums al cap. Hem de ser humils.

–Vostè continua de conseller, però en aquest cas parroquial. ¿En què canvia aquest concepte?

–Jo penso que no s'ha d'entrar en l'estigma parroquialista, perquè ets conseller d'Andorra, però és veritat que hi ha una feina de desenvolupament de la meva parròquia, això sí sense oblidar aquest treball conjunt amb Andorra.

–¿Quina és la idea de desenvolupament que té per a Encamp?

–Vull aconseguir la rehabilitació del comerç i del turisme d'Encamp per aconseguir el model d'abans que era la parròquia més rica del país. Lluitar contra l'atur i la crisi econòmica són els altres dos reptes. A més vull treballar per fer un Pas de qualitat. I tot això es fa canviant la tònica del polític que fa política i el ciutadà que reclama. El polític ha d'escoltar.

–¿Què pensa dels resultats d'ApC?

–L'Eusebi (Nomen) va defensar un espai en un moment molt complicat per la crisi i on la societat ha donat la major confiança a Toni Martí per tot allò bo que ha fet per Escaldes. L'Eusebi ha fet un resultat menys bo però no és culpa seva, perquè la gent s'ha posicionat amb més empenta i sentiment. No ha sigut un vot de castig per a l'Eusebi.

–Es pot dir que la composició parlamentària ha rejovenit. ¿Feia falta?

– Sí, és important que la gent jove estigui al Consell per fer propostes professionals i educatives, però sempre s'ha d'acompanyar de l'experiència. Miquel Aleix és un exemple. L'empenta d'idees ha d'anar de la mà del sentit comú.

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT