PUBLICITAT

El valor de les importacions baixa lleugerament al mes de febrer

  • Es manté la tendència interanual a l'alça que ha pujat un 6,4%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El valor brut de les importacions del mes de febrer s'ha situat en un total de 95.342.244 €. Segons informa el Departament d'Estadística, es manté la tònica observada en els darrers mesos, marcada per moderades variacions de la tendència mensual; en aquest cas durant el febrer s'ha reduït un 0,5%, però continuen els increments significatius de la tendència interanual, que ha pujat un 6,4%. El motiu d'aquesta tendència a l'alça és l'increment del valor de les importacions de combustibles i begudes i tabac.

Els grups alimentació i vestit i calçat, que representen prop d'una tercera part de les importacions totals, continuen presentant increments interanuals positius que, tot i que de caire més moderats, estan contribuint a mantenir la millora de la tendència interanual durant l'últim semestre. No obstant, el grup vestit i calçat arrossega tres mesos consecutius amb pèrdues del diferencial per sobre d'un 1% mensual.

El grup joieria consolida un semestre de continuats increments del diferencial interanual. El grup construcció, acumula un any de retallada progressiva de la tendència negativa. Les importacions totals encara es troben en un context de contracció, perquè s'estan registrant menors importacions d'electrònica, farmàcia, transport, construcció i indústria. Amb la perspectiva de l'evolució dels últims tres anys, cap d'aquests grups apunta a una possible recuperació de les importacions a curt termini. Pel que fa a l'evolució mensual, s'observa un alentiment del decreixement que es comença a apreciar a partir del segon trimestre de l'any passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT