PUBLICITAT

CiU felicita a Toni Martí per la victòria electoral

  • Diverses personalitats han donat l'enhorabona a la formació pels resultats obtinguts a través de les xarxes socials
04042011_pujol
Oriol Pujol, president del grup parlamentari de CIU. Foto: EL PERIÒDIC
El president del grup parlamentari català de Convergència i Unió (CiU), Oriol Pujol, ha expressat aquest dilluns al matí la satisfacció de la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pels resultats electorals assolits aquest diumenge per DA a Andorra, segons han informat a l'ANA fonts del partit català. Pujol té previst felicitar personalment a Martí per via telefònica. També des de Catalunya, l'acalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha enviat felicitacions pels resultats a la plataforma de Martí.

A la xarxa social Twitter s'han pogut llegir alguns comentaris sobre la jornada electoral. En una gran majoria de felicitació cap a la formació guanyadora tot destacant la gran distància aconseguida respecte al PS. Des de la formació socialdemòcrata han arribat els primers missatges de felicitació l'endemà de la nit electoral. La número dos a la llista nacional del PS, Rosa Gili, felicitava via Twitter a DA amb un "felicitats pels resultats obtinguts". També des d'aquesta formació també Delfí Roca ha felicitat a la formació de Toni Martí "per tan amplia victòria" i els ha recordat que "ara tot és a les vosters mans" recomanant-los-hi "seny i sort".

Des del PS també a través de les xarxes socials, el número tres de la llista nacional del PS, David Ríos, donava les "gràcies a totes les companyes i tots els companys" de partit que "s'han deixat la pell treballant per Andorra aquests dies".

D'altra banda, les formacions polítiques han agraït la confiança dels seus votants mitjançant insercions publicitàries a la premsa del pais. DA amb el lema "gràcies a tots" ha volgut destacar que els participants a les eleccions "han demostrat la maduresa de la nostra societat". El PS també ha inserit un anunci en el qual dóna les "gràcies per ajudar-nos a construir el futur d'Andorra". Així mateix, ApC ha agraït els vots aconseguits amb l'expressió "De tot cor, moltes gràcies a tots".

Per la seva banda, DA ha expressat el seu agraïment als electors a través de les diferents xarxes socials i també ha aprofitat per actualizar la seva pàgina web amb la informació dels candidats electes.

La premsa andorrana destaca l'arrasada del taronja
Les paraules que més ha utilitzat la premsa andorrana per informar de la victòria Demòcrates per Andorra han estat "taronja" i "arrasa". En aquest sentit, el Periòdic d'Andorra ha titulat la portada amb un "Martí absolut" amb l'avantítol "triomf que trenca tots els pronòstics", i a l'interior destaca la "Victòria de DA sense precedents". De la seva banda, el Diari d'Andorra ha fet els titulars "Marea taronja" i a l'interior "la marea taronja ofega el PS". Pel que fa als rotatius gratuïts, el Bondia ha fet èmfasi en "El taronja arrasa" i en la majoria aclaparadora, mentre que el Més Andorra ha titulat amb la frase "La taronja mecànica arrasa" i a l'interior ha destacat la "victòria rotunda a totes les parròquies".

La premsa catalana també es fa ressò del resultat electoral

Pel que fa a la premsa catalana, els titulars han destacat el retorn del centredreta, que ha "desbancat" o "escombrat" els socialdemòcrates. El titular de La Vanguardia ha estat "Els liberals arrasen a Andorra", mentre que El País ha assegurat que "El centredreta torna al poder a Andorra després d'escombrar a les eleccions generals". Molt similar és el titular del Periódico de Catalunya, indicant que "El centredreta desbanca del poder l'esquerra a Andorra". L'Avui també destaca que el centredreta ha escombrat el PS, mentre que el diari Ara informa del "Canvi de govern i majoria absoluta per al centredreta a Andorra". Un dels mitjans catalans que va oferir una cobertura més àmplia dels comicis andorrans va ser Vilaweb, habilitant un espai al seu portal on anaven apareixent els missatges de la xarxa social Twiter associats a l'etiqueta #andorravota.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT